Arestat pentru că ar fi furat o turmă cu oi şi apoi achitat, dă statul român în judecată!

explo 1000x200

Un cărăşean a petrecut 30 de zile în arest preventiv, dar instanţa de judecată l-a găsit total nevinovat! Bărbatul vrea despăgubiri importante!

Romulus Ştefan jr., fiul celui care acum câţiva ani îşi împuşca soţia în picior prin uşa băii în care femeia se închisese, a fost reţinut şi arestat preventiv sub acuzaţia de furt. Mai exact, organele de cercetare penală au reţinut faptul că Romulus Ştefan, împreună cu alţi doi inculpaţi, Simion Filaret Suciu şi Bogdan Gavril, ar fi furat peste 100 de oi. Despre oile găsite în gospodăria sa din Valea Timişului acesta a susţinut în permanenţă că au fost cumpărate. Ba, mai mult decât atât, a arătat că în ziua furtului era plecat la un târg de animale, undeva în zona Hunedoara.

Ajunşi în faţa instanţei Judecătoriei Oraviţa, cei trei inculpaţi au continuat să-şi susţină nevinovăţia. După aproape un an şi jumătate de la primul termen de judecată, instanţa a pronunţat sentinţa. Judecătoria Oraviţa a hotărât că fapta pentru care Ştefan şi ceilalţi doi au fost judecaţi nu există. În consecinţă, i-a achitat pe inculpaţii acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat. Totodată, instanţa a respins ca nedovedită acţiunea civilă formulată de partea civilă.

,,Este o sentinţă temeinică şi legală. Cu toate că la început Romulus Ştefan a fost arestat preventiv, s-a dovedit pe fondul cauzei că este nevinovat. Oile erau, de fapt, cumpărate din Oltenia. A fost şi la detectorul cu minciuni la IPJ Caraş-Severin şi a reieşit că nu a minţit cu nimic”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin (foto). Sentinţa Judecătoriei Oraviţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel de către Ministerul Public. Romulus Ştefan susţine prin avocatul său că procesele nu se vor opri aici. ,,Aşteptăm să vedem dacă Parchetul contestă sentinţa Judecătoriei Oraviţa. Cert este că, în cazul rămânerii definitive a soluţiei de achitare, clientul meu doreşte să se îndrepte împotriva statului român, deoarece a fost arestat pe nedrept. Doreşte să fie despăgubit pentru ceea ce a îndurat!”, a mai spus Bolosin.

 

CITEŞTE ŞI: Şi-a împuşcat soţia, dar nu face puşcărie!

Comments

  1. slim says:

    Acestea sunt dosare făcute de”marele procuror”de la Parchetul Oraviţa.