Arestarea lui Ghiorghioni, inadmisibilă. Procurorul DNA, scos din sărite de cererile fostului vicepreședinte!

Ionesie Ghiorghioni răsuflă ușurat după ce astăzi a aflat că nu se întoarce în arest preventiv. Mai mult, a amânat și începerea judecății!

 

Vicepreședintele suspendat al Consiliului Județean Caraș-Severin a venit astăzi în sala de judecată de la Tribunalul Caraș-Severin fiind citat în două dosare. În cel al fraudării alegerilor prezidențiale, unde are calitatea de inculpat alături de Sorin Frunzăverde, și în cel al flagrantului în care a fost prins cu șpaga percepută familiei Armașu, ca procent din contractele atribuite firmei acestuia de către Consiliul Județean prin Direcția de Patrimoniu.

În primul dintre ele s-a pus în discuție solicitarea Ministerului Public de a-i fi înlocuită măsura preventivă a controlului judiciar cu arestul preventiv. Lui Ghiorghioni i s-a imputat faptul că nu a respectat interdicțiile stabilite de instanță atunci când l-a pus în libertate. Mai exact, că s-ar fi întâlnit cu unii martori din dosar, lucru ce îi era interzis. Judecătorul de drepturi și libertăți a constatat însă că solicitarea DNA este inadmisibilă. Asta, după ce avocații lui Ghiorghioni au arătat că întâlnirile respective au avut loc înainte ca inculpatului să-i fie comunicate de către instanță interdicțiile respective. Practic, vicele suspendat al CJ rămâne sub control judiciar.

Cel mai probabil, de libertate nu se va bucura însă prea mult. Dacă el continuă să-și susțină nevinovăția, în ciuda faptului că a fost prins în flagrant, nepotul său, Cosmin Ghiorghioni, recunoaște toate acuzațiile procurorului, exact așa cum au fost reținute în rechizitoriu. Practic, el recunoaște că a luat sume de bani de la soția lui Armașu în numele și pentru unchiul său. Prin avocatul Gheorghe Ciulei, Cosmin Ghiorghioni și-a exprimat astăzi dorința de a fi judecat după procedura simplificată, ceea ce-i asigură o reducere cu o treime a pedepsei.

În schimb, Ionesie Ghiorghioni a reușit să-l scoată din sărite pe procurorul Dolcu, de la DNA Timișoara. Acesta a cerut amânarea cauzei sub pretextul că și-a mai angajat între timp un avocat care nu a avut timp să studieze dosarul și să pregătească alături de celălalt apărător, Cosmin Bolosin, apărarea. Reprezentantul Ministerului Public a arătat însă că nu e justificată amânarea audierii inculpaților susținând că avocatul Silvășan invocă abuziv dreptul la apărare. Președintele de ședință a constatat că la dosar mai există o cerere de amânare din 16 iulie, dar, cu toate acestea, a considerat că „uman, emoțional e bine să fie admisă această cerere”. Procurorul DNA a luat efectiv foc după ce avocații lui Ghiorghioni au sucit-o: „E incredibil ce aud! Ne plimbăm degeaba!” Instanța a stabilit un interval relativ scurt pentru următorul termen, 19 august, când lui Ghiorghioni nu-i vor mai fi acceptate astfel de tertipuri pentru întârzierea începerii judecății.

Comments

 1. procurorul DNA care nu are ceas says:

  Nesimtirea e de parte procurorului DNA care, dupa ce ca intarzie sa apara la fiecare termen de judecata, face pe scandalizatul ca un avocat nou angajat in cauza cere termen sa studieze dosarul. E plin de specimene si prin parchetele patriei, DNA nu face exceptie. Poate ca daca nu s-ar mai face pres in fata lor mai toti judecatorii si le-ar mai trage din cand in cand cate o achitare cand nu au probe, s-ar mai dezumfla putin si acesti cocalari purtatori de roba.

 2. Andreea says:

  Pai poate daca nu ar trebui sa faca atatea drumuri la Resita , ar avea timp omul sa mearga sa isi cumpere un ceas :). Eu zic sa-l judecam foarte aspru ca nu are ceas, ca dee, e foarte relevant ca a intarziat :))) si sa respectam totusi munca, sacrificiul si anii de scoala din spatele robei , indiferent ca o poarta procurorul, avocatul sau judecatorul . Cand respecti ceea ce tu nu esti , uiti sa folosesti cuvinte gen ,,cocalar,, sau ,, nesimtire,, atunci cand vrei sa-ti exprimi libera opinie.

 3. @Andreea says:

  Anii de studiu din spatele robei nu-ti dau dreptul sa fii nesimtit, indiferent de cine poarta roba. Si da, atat in parchete cat si prin barouri exista o serie de cocalari purtatori de robe. Obligatia de a te prezenta la ora la care trebuie sa inceapa sedinta de judecata este prevazuta de Codul de procedura, dar, in acelasi timp, este si o obligatie morala in sarcina participantilor precum si masura respectului pe care il au fata de actul de justitie acestia. Pana acum, distinsul procuror “care nu are timp sa-si ia ceas” a intarziat la fiecare termen de judecata. Ce spune despre el asta? Va las sa concluzionati dvs.
  Daca obligatia de a te prezenta la ora stabilita pentru a incepe sedinta de judecata, este una legala, dreptul de a studia dosarul si de a-si pregati apararea este tot unul legal, pe care judecatorul cauzei a inteles sa i-l respecte inculpatului. Desigur, procurorii care s-au obisnuit sa calce in picioare drepturile cetatenilor inteleg sa se ultragieze atunci cand instanta de judecata nu intra in acest registru. Prin urmare, pentru un intarziat de serviciu, cum este cazul in speta, nu cred ca era cazul sa se inflameze pentru ca judecatorul a ales sa respecte drepturile procesuale ale uneia dintre parti.
  Cat despre argumentul ca “daca nu ar trebui sa faca atatea drumuri la Resita , ar avea timp omul sa mearga sa isi cumpere un ceas” nu pot sa spun decat ca nu l-a obligat nimeni sa se faca procuror. Daca nu-i convine, sa se duca sa faca langosi.
  Aaah… si da, e foarte relevant ca “a reusit” sa intarzie la fiecare termen pana acum, arata “numai” masura profesionalismului lui. Tocmai atitudinea asta de genul “las’ca merge si-asa” sau “dee, nu e relevant ca a intarziat” este mai grava ca insasi faptul ca a intarziat. Daca isi permite sa faca asta fata de instanta de judecata si partile din respectivul dosar, nici nu vreau sa-mi imaginez cum se desfasoara procedurile in fata lui direct, pe faza de urmarire penala, cand nu-i prezent niciun judecator sa-i tempereze pornirile.
  La sfarsit am doar o intrebare: DNA nu are serviciu la Resita, sa nu mai fie necesar sa-l deranjam cu drumurile pe onorabilul de la Timisoara?