Arest preventiv la greu pentru 30 de lei și un telefon mobil!

Doi tineri, Cristian Gruia și Alexandru Covaci, au ajuns în arest preventiv după ce au tâlhărit o adolescentă de 16 ani și un bărbat de 47, pe două alei din Reșița. Judecătorii le-au respins contestaţiile şi le-au prelungit cu alte 30 de zile perioada de arest preventiv.

Pe 10 august, în jurul orei 23.10, Gruia și Covaci, ajutaţi de un alt minor, au acostat o tânără în vârstă de 16 ani în timp ce se deplasa spre domiciliu, pe Aleea Nuferilor din municipiul Reșița. Cei trei tineri, prin amenințare, au deposedat-o de telefonul mobil pe care îl avea asupra sa. Trei zile mai târziu, aceiași indivizi ar fi agresat fizic un bărbat în vârstă de 47 de ani și l-ar fi deposedat pe acesta de o borsetă în care avea un portmoneu cu suma de 30 lei, un telefon mobil și cheile de la autoturism. De data aceasta, pe Aleea Narcisei. „În jurul orelor 23:50, inculpaţii Gruia Cristian şi Covaci Alexandru, însoţiţi de inculpatul minor RAA, după o înţelegere prealabilă, au urmărit-o pe persoana vătămată TT, cu scopul de a-i sustrage borseta avută asupra sa. Astfel, după ce iniţial au urmărit-o din spate pe persoana vătămată în faţa blocului nr. 14 de pe Al. Narcisei din Reşiţa, au aşteptat-o pe o bancă, iar după discuţii contradictorii, au trecut la agresarea sa, victimei fiindu-i sustrasă borseta cu suma de 30 de lei. În urma agresiunii, persoana vătămată a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 6 zile de îngrijiri medicale”, constată procurorii.

Judecătoria Reșița a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchet în ceea ce îi privește pe inculpaţii Cristian Gruia și Alexandru Covaci, apoi a decis prelungirea acestuia cu alte 30 de zile. Tribunalul Caraş-Severin a respins ieri contestaţiile celor doi arestaţi preventiv. Pentru tâlhărie calificată, tinerii riscă ani grei de pușcărie.

leader board 728 x 90 px