Arest prelungit pentru ruinarea UCMR! Urme destule lăsate de infractorii cu mănuși albe!

po 1000x100px (3)
explo 1000x200

Adrian Chebuțiu și Adrian Preda sunt așteptați astăzi în sala Secției Penale a Tribunalului Caraș-Severin pentru că procurorii DIICOT au cerut prelungirea măsurii arestului preventiv dispuse față de ei!

Inculpați pentru fapte cu consecințe deosebit de grave, foștii directori ai UCM Reșița au lăsat destule urme în ciuda faptului că au încercat să ascundă caracterul infracțional al afacerilor pe care le-au gândit și pus în practică. Procurorii de la Combaterea Crimei Organizate au prezentat până acum foarte pe scurt modul în care familia Chebuțiu și Adrian Preda s-au îmbogățit exagerat de mult, prejudiciind grav patrimoniul uzinei și interesele a mii de oameni. Dacă această speță este încă în fază de urmărire penală, în dosarul instrumentat de DNA, cu privire la afacerea motoarelor vândute cu destinația Guineea, lucrurile au fost explicate în cel mai mic detaliu. Urmele sunt indubitabile în opinia Ministerului Public, dar și al primei instanțe, care i-a condamnat pe cei doi la câte cinci ani de pușcărie.

„Din analiza extraselor conturilor bancare rezultă că SC UCM Reşiţa SA nu a efectuat plăţi către SC Mike Trading & Investment SRL şi SC Beta Trading & Investment SRL. Din analiza extrasului de cont aparţinând SC Libarom Agri SRL şi deschis la Credit Europe Bank, în perioada 28.09.2010 – 06.12.2010, rezultă că SC Libarom Agri SRL nu a efectuat plăţi prin intermediul acestui cont către SC UCM Reşiţa SA şi nici nu a plătit la ordinul SC UCM Reşiţa SA către SC Mike Trading & Investment SRL sau SC Beta Trading & Investment SRL. În concluzie, singura sumă de bani care a circulat între cele patru societăţi comerciale implicate în operaţiune a fost cea de 22.881.260 lei (aprox. 5 milioane euro), plătită de SC Libarom Agri SRL către SC UCM Reşiţa SA. Restul operaţiunilor comerciale nu au fost însoţite de nicio plată, această împrejurare reprezentând un argument în sensul fictivității acestora”, este doar una dintre concluziile DNA.

Ca un adevărat subordonat, Adrian Preda a executat fără niciun comentariu fiecare ordin primit de la Chebuţiu. „Un alt aspect important în ecuația activității infracționale desfășurate de inculpați îl reprezintă confecționarea unei noi variante a facturii seria CS UCMR nr. 0009007, la cererea inculpatului Said Baaklini, de către inculpatul Adrian Preda, în care acesta a modificat consemnările inițiale referitoare la descrierea mărfii, pentru a obţine licenţa din partea ANCEX, pentru realizarea exportului mărfurilor respective, cu natură duală, într-o ţară aflată sub embargo internaţional. Tot inculpatul Preda, la solicitarea inculpatului Baaklini şi cu acceptul inculpatului Chebuţiu, s-a deplasat la sediul SC Libarom Agri SRL, unde a întocmit actul adiţional nr. 1 şi anexa corespunzătoare acestuia, la contractul de bază, în vederea disimulării naturii frauduloase a operațiunii comerciale”, au mai arătat procurorii. Toate aceste operaţiuni au la bază documente semnate de inculpaţi, există conturi, facturi şi mai puţine chitanţe, lucruri care nu pot fi făcute dispărute şi pentru care Chebuţiu şi Preda nu au găsit explicaţii plauzibile.

banner 1000 x 100 hd
expresb 1000x100

UPDATE

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a hotărât ca inculpaţii Chebuţiu şi Preda să mai stea cel puţin 30 de zile în arest preventiv.

banner 1000 x 100 hd
upt 1000x100
03 britannia 1000 x 100 gif

Comments

  1. xxx alegatorul- neinitiatul says:

    Asa a ramas Resita,fara suflare….Oamenii au ramas fara lucru,si fara sperante.Pimaria de ce nu s-a sesizat sa se faca cercetari mai repede.