Are balta pește! Primarul din Buchin doarme liniștit!

explo 1000x200

Într-un an în care tot mai mulți primari întâmpină greutăți financiare, neștiind „pe unde să mai scoată cămașa”, primarul Gheorghe Coilă nu are astfel de probleme.

Trei lucrări importante pentru locuitorii comunei Buchin urmează a fi recepționate până la sfârșitul anului sau chiar mai repede. O primă lucrare are în prim-plan modernizarea străzilor din localitatea Valea Timișului, proiect derulat prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală 2 și care, în prezent, este realizat în proporție de 60-70%. „Mai avem de asfaltat doar 2-3 străzi mai mici, din cele 9 cuprinse în proiect, și de montat rigolele. Valoarea totală a lucrărilor este de 4,4 milioane de lei.”, a precizat primarul comunei Buchin.

Tot în această perioadă se lucrează și la rețeaua de canalizare menajeră din satul Poiana și, tot aici, și la modernizarea a 3,8 km de străzi comunale. Pentru toate aceste investiții a fost bugetată și suma care revine Primăriei Buchin ca parte de cofinanțare. „Lucrările la canalizare au fost demarate în 2019, iar constructorul s-a mișcat foarte bine. Mai are de montat stația de epurare, pentru a putea fi pusă în funcțiune, și de făcut racordurile până în fața gospodăriilor. Fondurile pentru această investiție, în sumă de 4,3 milioane de lei, ne-au fost alocate tot de Ministerul Dezvoltării, prin PNDL 2. De asemenea, se lucrează accelerat și la asfaltarea străzilor din localitate. S-au montat rigolele, s-a făcut și terasamentul, și urmează să turnăm și primul strat de asfalt. Cu siguranță, în toamnă, terminăm cu toate cele trei proiecte. Am repartizat din bugetul local și cota noastră de cofinanțare, de 1,3 milioane de lei, așa că nu avem motive să nu recepționăm la timp lucrările!”, a mai precizat Gheorghe Coilă.

Un alt proiect pentru care se vor aloca fonduri din bugetul local prevede modernizarea trotuarelor și a centrului comunal Buchin. În perioada următoare va avea loc și licitația pentru atribuirea lucrărilor.

banner 970 x 250