Arborele fericirii! La Lugoj vor fi plantați 100 de copaci care generează o stare de bine și alungă și țânțarii

copacul fericirii

Primăria Lugoj a anunțat că lucrătorii de la Serviciul de Sere și Spații Verzi vor înlocui în săptămânile următoare un număr însemnat de arbori de pe domeniul public al municipiului.

Demersul a fost inițiat după ce mai mulți deținători de mașini din oraș au semnalat faptul că substanțele secretate de unii arbori plantați pe domeniul public sunt corozive. Problemele au fost semnalate pe două străzi din municipiu, Făgetului și Timotei Popovici, unde cu ani în urmă au fost plantați pini. Acele acestora sunt dăunătoare pentru mașinile parcate, iar cetățenii au solicitat municipalității o soluție.

Cei de la sere au găsit o altă specie de arbori, pentru a completa spațiile de unde vom fi eliminați pinii. Numele noului arbore ce va fi plantat este Catalpa, iar municipalitatea va achiziționa 100 de astfel de copaci. Lucrările de plantare vor avea loc în această lună.

Catalpa este un arbore originar din America de Nord, rezistent la poluare, la temperaturi foarte scăzute și alungă țânțarii. Catalpa este apreciat mai ales ca arbore decorativ, dezvoltând o coroană bogată, cu o inflorescență mare, care se deschide în lunile de vară. Indienii l-au numit „copacul fericirii”.