Aradul, barca de salvare pentru Falcă!

În lupta pentru prezidențiale, membrii PDL din Regiunea de Vest au avut de ales între doi candidați: Gheorghe Falcă și Cătălin Predoiu. În urma alegerilor din acest sfârșit de săptămână, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a ieșit învingător.

PDL-ul se pregătește să ofere românilor un președinte. Așadar, lupta pentru alegerile prezidențiale a început în zona de Vest când, sâmbătă, aproape 70 la sută dintre membrii PDL au ieșit la vot. Deși rezultatele per total l-au desemnat pe Gheorghe Falcă drept câștigător, acesta a fost salvat de județul Arad, singurul în care a avut procent majoritar.

Rezultatele finale în Caraș-Severin l-au arătat câștigător pe Cătălin Predoiu, cu 960 de voturi, față de Gheorghe Falcă, ce a avut 640 de voturi, dintr-o prezență la vot de 71 la sută. Situația s-a repetat și în județele Hunedoara și Timiș, în ultimul județ prezența fiind cea mai mare, de 90 la sută, unde diferența dintre cei doi candidați a fost de aproximativ 2500 de voturi. Însă arădenii lui Gheorghe Falcă s-au mobilizat și l-au condus pe candidat spre victorie, înregistrând peste 3.000 de voturi, față de cele 470 ale contracandidatului Cătălin Predoiu.

În clasamentul final, cu o prezență la vot pe Regiunea de Vest de 67,53 la sută, primarul Aradului a avut 7.218 voturi, adică un procent de 50,80 la sută, iar Cătălin Predoiu un  procent de 49,18, cu 6.988 de voturi.