„Ar fi păcat ca domnul Chisăliţă să coboare la un nivel atât de jos”

O parte din consilierii aleși de cetățenii orașului Moldova Nouă în 2016 au uitat repede că ocupă un loc la masa decizională tocmai datorită votului de încredere acordat cu scopul de a reprezenta interesele urbei și de a aduce bunăstare comunității. S-a întâmplat și astăzi, când aleșii locali PNL fie au uitat, fie nu au dorit să participe la ședința extraordinară a Consiliului Local, proiectele de pe ordinea de zi rămânând în vânt din lipsă de cvorum. Dezinteresul de care au dat dovadă a fost aspru criticat de liderul Partidului Verde, Eugen Băleanu, cel care a atras atenția că politica nu trebuie amestecată cu activitatea Consiliului Local.

Programată să aibă loc în această după-amiază la Casa de Cultură, ședința extraordinară a Consiliului Local Moldova Nouă nu s-a putut desfășura în condiții optime, supunerea la vot a proiectelor de pe ordinea de zi: „Rectificarea bugetului local al orașului Moldova Nouă pe anul 2020”, aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Revitalizarea și dezvoltarea zonelor marginalizate din Moldova Nouă”, precum și aprobarea studiului de oportunitate în vederea concesionării unor suprafețe de teren agricol din domeniul privat al orașului Moldova Nouă pentru construirea unui parc eolian – având nevoie de prezența a minimum nouă consilieri.

Deși nu făcut o obișnuință din a participa la întrunirile aleșilor locali, președintele Partidului Verde, Eugen Băleanu, prezent astăzi în cadrul instituției culturale pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile în Consiliului Local, acolo unde formațiunea sa are doi reprezentanți, a rămas stupefiat de lipsa de interes a unora care în 2016 le-au cerut votul de încredere cetățenilor, politicianul întrebându-se cu ce drept vor merge și anul acesta în fața locuitorilor din Moldova Nouă pentru un nou bilet la masa decizională.

„Este prima sau a doua oară când particip la o astfel de ședință. Astăzi am vrut să îmi fac prezența pentru a vedea dacă se întrunește sau nu Consiliul Local deoarece mai sunt câteva zile și nu putem suspenda activitatea acestuia, indiferent de luptele politice pe care le vom avea în viitoarea campanie electorală. Atât Adrian Torma, cât și Ion Chisăliță trebuie să înțeleagă că activitatea Consiliului Local are nevoie să se desfășoare în condiții optime, întrucât banii care vin trebuie redistribuiți tocmai pentru scopurile pentru care au fost trimiși. Sunt bani care stau în bănci și nu putem ajunge la ei pentru că, iată, consilierii liberali nu vin la ședință”, a subliniat liderul verzilor pentru expressebanat.ro.

Băleanu nu desluşeşte de ce unii politicieni, în loc să își ducă la finalitate mandatul în virtutea scopului pentru care au fost trimiși, se grăbesc să se angreneze în viitoarea bătălie electorală, fără să țină cont de faptul că viciază interesele oamenilor la ușa cărora vor ajunge să bată din nou pentru a-și recâștiga fotoliile deținute în momentul actual.

„Politica trebuie lăsată de-o parte în aceste 30 de zile vizavi de activitatea Consiliului Local pentru că, repet, nu trebuie să blocăm activitatea în oraș deoarece așa vrea Băleanu, Chisăliță sau Torma. Lucrurile trebuie să meargă pe un făgaș normal din punct de vedere al administrației locale. Lupta noastră pentru ocuparea fotoliului de primar e una, în timp ce activitatea Consiliului Local este cu totul altceva”, a tras atenția Eugen Băleanu.

Chiar dacă îi apreciază activitatea profesională candidatului propus de PNL pentru câștigarea Primăriei Moldova Nouă, Eugen Băleanu speră ca Ion Chisăliță să nu cadă pradă anumitor tertipuri care să blocheze activitatea Consiliului Local în perioada rămasă până la momentul rechemării electoratului la urne cu scopul de a-și alege reprezentanții pentru următorii patru ani: „În februarie, când i-am propus domnului Chisăliță să ne retragem din Consiliul Local toți, și verzii, și liberalii, acesta a refuzat. Acum ar fi păcat ca domnul Chisăliță să coboare la un nivel atât de jos și în ultimele 30 de zile să ne trezim cu un Consiliul Local blocat din cauza PNL-ului”.