Unde-i lege, e tocmeală! Partidele politice au dat cu flit somației Primăriei Lugoj de a da jos bannerele electorale

Formațiunile politice care au amplasat bannere electorale în Lugoj au avut termen 24 de ore pentru a le coborî de pe stâlpi, după ce Primăria Lugoj a emis săptămâna trecută, miercuri, o somație, semnată de arhitectul-șef al orașului, Dinel Mazilu, și de către Francisc Boldea, primarul oraşului. Aceasta a fost transmisă către PSD, USR, PMP și PRO România.

„Având în vedere faptul că ați amplasat elemente de publicitate politică pe domeniul public și privat al municipiului Lugoj, fără respectarea normelor legale, respectiv fără autorizație de construire, vă somăm ca până joi, 20 august 2020 să demontați respectivele elemente. În caz contrar veți fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă de la 1.000 până la 10.000 de lei în conformitate cu Legea 185/2013, republicată, Art. 48, litera a.”, se precizează în somație.

Cele patru formațiuni politice nu dețin autorizațiile necesare, iar printre acestea se numără inclusiv partidul primarului Francisc Boldea, PSD, care este condus la Lugoj de către… Francisc Boldea. Așadar, acesta a reușit performanța să se someze singur și tot singur să își spună că a încălcat legea.

Adresa Primăriei vine după ce candidatul PNL, Claudiu Buciu, a cerut administrației locale dovada că bannerele amplasate pe domeniul public au autorizațiile necesare.

La o săptămână distanță, singura formațiune politică ce s-a conformat somației a fost PRO România, care și-a dat jos toate bannerele de promovare, atât pe cele ale candidatului Florin Dumitru, cât și pe cele cu mesajul „fără proști în administrația locală”!