Aquaparcul din Herculane, finanţat de chinezi?!

Primarul staţiunii de pe Valea Cernei este prezent la evenimentul deosebit de important care are loc astăzi în Bucureşti şi speră să trezească interesul afaceriştilor din China pentru Băile Herculane.

Nicuşor Vasilescu profită de fiecare ocazie pentru a încerca să atragă investiţii importante la Herculane. După întâlnirea de succes pe care a avut-o cu ambasadorul Austriei în România, primarul din Băile Herculane participă astăzi la summitul de cooperare China – Europa Centrală şi de Est, secţiunea turism, ocazie cu care au ajuns în România premierul chinez Li Keqiang şi sute de oameni de afaceri.
E o secţiune de turism şi acesta este principalul motiv pentru care particip la acest summit. Interesul principal e pentru aquaparc. Proiectul e în continuare aprobat de Guvern prin Hotărârea din 2010, dar nefiind bugetat încă de Ministerul Turismului sau Dezvoltării, încerc să găsesc un partener privat pentru finanţare. Noi să venim cu locaţia şi partenerul să realizeze practic construcţia aquaparcului. Sunt câteva sute de oameni de afaceri prezenţi, sunt peste o mie de participanţi, e o ocazie bună pentru noi să le prezentăm staţiunea. Le-am pregătit mape cu prezentarea proiectului şi a staţiunii, în limba engleză. Intenţia e de a atrage investitori în staţiune, nu neapărat pentru aquaparc”, a declarat primarul Nicuşor Vasilescu pentru expressdebanat.ro.