Aquacaraș nu facturează apa mizerabilă furnizată caransebeșenilor. Ce soluție pe termen lung a găsit primarul Borcean?

Aquacaraș s-a ținut de cuvânt și a redus facturile caransebeșenilor la furnizarea apei pentru luna martie cu 80%. Directorul filialei din Caransebeș, Ion Ursulescu, a menționat în cadrul ședinței de Consiliu Local din luna martie, că singura măsură pe care societatea o poate lua este de a NU factura apa ajunsă la robinetele consumatorilor cu mâl și impurități. În aceste condiții, în luna martie s-au emis facturi doar pentru serviciile de furnizare a apei potabile.

Aceasta este o soluție de compromis, dar nu rezolvă problemele caransebeșenilor privind furnizarea apei potabile la robinete. Pentru că nu mai poate aștepta, primarul Caransebeșului a venit cu soluția de a despăgubi 11 proprietari de terenuri din zona Dalci pentru 2.500 de m.p., astfel încât să poată devia pârâul Dalci, pentru ca apa să se verse în aval de Barajul Zervești.

CITEȘTE ȘI: Tăierile masive de lemn fac ca apa caransebeșenilor să devină nepotabilă!

„Cred că dacă Primăria Caransebeș va cumpăra porțiunile de teren necesare pentru aceste lucrări de deviere pe o suprafață de câteva sute de metri, barajul de la Zervești nu va mai avea probleme. Am venit să rezolvăm problema tranșant. Eu vreau să vă fac o ofertă, să cumpere Municipiul Caransebeș terenul de care avem nevoie pentru lucrare de la dumneavoastră, în mod direct. Este cea mai rapidă variantă pentru ambele părți, poate nu cea mai ieftină pentru noi. Altfel, nefiind proprietari, nu putem face lucrarea. Cred că cel mai corect pentru toată lumea este să facem o negociere directă și să ne înțelegem”, a explicat Felix Borcean la întâlnirea avută cu autoritățile locale, în prezenta proprietarilor, dar și a prefectului Florența Albu.

CITEȘTE ȘI: Șansa caransebeșenilor la apă curată vine de la București! Niciun responsabil pe plan local?!

Oamenii au reacționat. Unii spun că sunt de acord cu această soluție, alții spun că Hidroelectrica a lăsat lucrurile nerezolvate, luându-le terenul unor proprietari fără să plătească.

La sfârșitul acestei săptămâni, primarul Caransebeșului se va întâlni din nou cu sătenii din Dalci pentru a discuta, în parte, la Primăria Turnu Ruieni și a ajunge la o înțelegere.