Aquacaraș intră tot mai adânc în rahat! Peste 2 milioane de euro datorie la o singură primărie!

Societatea de apă și canal a județului, în care Uniunea Europeană a pompat sute de milioane de euro pentru a aduce Caraș-Severinul în civilizația acestor vremuri, este foarte aproape de colaps!

Primarii orașelor cărășene s-au revoltat împotriva managementului de la Aqucaraș, societate la care, culmea, Consiliul Județean deține controlul, fără să aibă un metru de conductă. Paharul s-a umplut pentru fiecare dintre ei și cer imediat schimbarea opticii la Aquacaraș. Astfel, falimentul e de neevitat!

celtic transilvania 1000x100px

Primăria Reșița, spre exemplu, are peste 2 milioane de euro de recuperat de la societatea condusă de Nicolae Miu Ciobanu. „Eu nu-mi propun mare lucru în întâlnirile cu Aquacaraș. Noi am făcut o solicitare către dânșii, în sfârșit au disponibilitatea de a prelua sistemul de pluvial și urmeazîă să facă o analizaă pentru a ne spune un cost. Eu nu am mari probleme cu ei. Problemele mele cu Aquacaraș sunt simple și clare. Atât timp cât pluvialul se întâlnește cu menajerul nu poți să spui tu ai pluvialul, eu am menajerul, pentru că nu se pot gestiona, ele sunt împreună și atunci trebuie să ți le asumi. Ăsta e un prin aspect, pe care într-un final se pare că l-au înțeles și îl vor face. A doua mea problemă mare cu Aquacarș este că nu au plătit redevența de trei ani. Ba chiar de patru! Primăria Reșița a câștigat un proces pe redevența din 2012, 2013, vreun milion de euro, din care mai au să ne dea vreo 200.000.  Am acceptat eșalonarea ca să-i ajutăm, să le dăm puțin oxigen, dar ei nu ne-au plătit redevența mai departe, pe 2014, 2015, 2016, 2017 și 2018 bate la ușă. Redevența e de aproximativ 250.000 de euro pe an. După nenumărate intervenții i-am dat în judecată”, a explicat primarul Reșiței, Nelu Popa.