Aproape jumătate de milion de lei pentru reabilitarea drumului care duce la aeroport!

În urma deschiderii oficiale a Unității de Aviație de la Caransebeș, autoritățile locale au stabilit că se cere și o rocadă la nivelul planului de investire a banilor locali pentru acest an.

Noua ordine a ideilor pune în fruntea listei reabilitarea drumului care deschide accesul către cea mai importantă investiție a gugulanilor din ultimii ani. Lista de investiții pentru perioada care urmează a fost modificată cu aprobarea tuturor consilierilor locali. Prioritățile de până acum au trecut pe un loc secund în favoarea drumului de acces către aeroport.

Cu toate că autoritățile locale erau deja pregătite să demareze demersurile pentru lucrările la rampa de acces în zona de agrement Teiuș sau pentru reabilitarea mai multor străzi de acces spre centura orașului, s-a ales ca direcția banilor să fie schimbată, pentru ca investiția la noua unitate de aviație să fie acoperită în întregime.

Astfel, cei 440 de mii de lei plănuiți deja pentru mai multe lucrări la nivel de municipiu vor fi redresați către demararea lucrărilor de reabilitare pe strada Traian Doda. Aceasta urmează să fie refăcută integral, pornind din zona centrală până în zona aeroportului.

Mai mult decât atât, conform raportului întocmit de compartimentul de investigații din cadrul primăriei, se pare că reinvestirea acestei sume în vederea reabilitării drumului spre aeroport va fi suficientă și pentru lucrările de refacere a străzilor conexe Burebista și Pipirigul Mare.

Reamintim că deschiderea Unității de Aviație de la Caransebeș a fost una dintre cele mai importante investiții pe plan local, cu o deschidere imensă spre dezvoltare și progres. Așteptată cu sufletul la gură atât de autoritățile locale, cât și de cele județene, repunerea în funcțiune a aeroportului va constitui un mare avantaj pentru cetățeni și, în primul rând, pentru siguranța comunității.

„Pentru mine unitatea de aviație este ca un vis care se împlinește, ca o dorință pe care o ai de multă vreme, pe care la un moment dat îți imaginezi că nu se va împlini niciodată și care, datorită unei șanse, datorită unor condiții favorabile, cu ajutorul instituțiilor implicate la nivel central, guvernamental, devine certitudine”, a explicat edilul-șef Marcel Vela.

Structura de aviaţie de la Caransebeş va asigura acoperirea aeriană a zonei de sud-vest a ţării, a frontierei externe dintre România şi Serbia, precum şi a zonelor greu accesibile, în care, până acum, intervenţiile operative în situaţii de urgenţă  erau prea puțin eficiente.