Aproape 90% dintre pacienții internați la Spitalul de Campanie din Timișoara erau nevaccinați

spital campanie 3
untitled design set 970x90 px

Peste 87% dintre bolnavii de COVID-19, internați în Spitalul de Campanie în valul patru al pandemiei, erau nevaccinați. Medicii atrag atenția că numărul de cazuri moderate și severe de boală este în creștere.

Mai mult, pacienții se prezintă la spital când deja este instalată insuficiența respiratorie.

„Noi suntem aici și nu vom renunța, dar este necesar ca pacienții să conștientizeze importanța vaccinării și în același timp să se adreseze medicilor la apariția primelor simptome de boală. În prezent ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 cu formă moderat/severă și cu necesar mare de oxigen. Una dintre marile probleme cu care ne confruntăm și din cauza căreia pacienții pe care îi tratăm au o formă severa de boală este cauzată de prezentarea târzie a acestora la unitățile sanitare, având deja insuficiență respiratorie. Echipa medicală pe care o coordonez face eforturi mari pentru ca starea pacienților să nu se agraveze și să nu fie necesar transferul acestora spre secțiile ATI. Din totalul pacienților tratați de la începutul valului 4 până în prezent, peste 87% dintre aceștia sunt nevaccinați. Vaccinarea rămâne singura armă la îndemâna pentru a scădea șansele de a face o formă severă de boală și de a ocupa un pat în ATI”, a spus căpitan medic Oana Stancu, coordonatorul Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Militar.

publicitate ziar expresb 1000x100

spital campanie

În cadrul Sistemului Medical Modular de Izolare și Tratament Timișoara care și-a început activitatea la sfârșitul lunii iulie 2020, ca secție externă de Boli Infecțioase la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu”, au fost tratați peste 1.400 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV2.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/