Andrei Plujar: „Avem o nouă majoritate USL în Parlamentul României”

Miniștrii propuși de USR au fost respinși rând pe rând în comisiile de specialitate, lucru așteptat, de altfel, din moment ce negocierile purtate cu partidele politice nu au avut un rezultat favorabil. Respingerile de astăzi l-au determinat pe liderul USR din Caraș-Severin să spună că PNL și PSD sunt acum în aceeași tabără și că nu reușesc să vadă dincolo de propriile interese.

USL revine la viață, consideră Andrei Plujar. Asta după ce propunerile pentru fotoliile de miniștri au fost respinse una după alta în comisii. „Avem o nouă majoritate USL în Parlamentul României. PSD și PNL resping braț la braț candidații propuși de USR pentru ministere. Nu reușesc să treacă peste propriile lor supărări, interese, calcule politicianiste. Votul pe care îl vedem în comisii nu are nimic de-a face cu măsurile din program sau calitatea miniștrilor.”, spune președintele USR Caraș-Severin.

Deși este singura formațiune care a venit cu o propunere de premier, USR se lovește acum de opoziție totală. Totuși, Plujar spune că „USR va merge până la capăt cu aceste propuneri pentru că avem nevoie cât mai rapidă de un guvern care să scoată țara din criză.”

Liderul USR vorbește și despre o eroare prin care Cătălin Drulă (propunerea pentru portofoliul de la Transporturi) – a primit aviz pozitiv. „A fost supus la vot un aviz de respingere, iar cei de la PNL nu au realizat că s-a schimbat procedura între timp și au votat în continuare «abținere», conform indicațiilor. Doar că de data asta abținere înseamnă «respingerea avizului negativ». Precizăm că în trecut până și Andrușcă a primit aviz favorabil din partea comisiei.”, mai spune Andrei Plujar.

În cazul în care guvernul propus de Dacian Cioloș nu va trece de Parlament și se va ajunge din nou în fața președintelui Iohannis, USR va susține în continuare coaliția, inclusiv un premier PNL, însă nu și dacă acea propunere va purta numele Florin Cîțu.