Disponibilizări la Pieţe şi CET

Societăţile din subordinea Consiliului Local nu au o soartă mai uşoară decât cele din mediul privat. Insolvenţa de la Pieţe, dar şi greutăţile de la CET vor trimite acasă zeci de persoane.

În ciuda sumelor mari pe care forul local le-a alocat pentru modernizarea sistemului centralizat de încălzire, lucrurile nu merg în direcţia bună pentru angajaţii societăţii. Asta, pentru că în perioada următoare peste 50 de persoane vor pleca acasă. Se pare că, în cele din urmă, milioanele de lei investite în construirea centralelor de cartier exclud pe termen lung nevoia de forţă umană.

Situaţia este diferită la SC Pieţe SA, întrucât firma este în insolvenţă de mai multă vreme. La cel mai recent plen, reprezentanţii municipalităţii au adus în atenţia oamenilor faptul că vor avea loc disponibilizări. Aproape 30 de persoane îşi vor pierde locul de muncă.

„Au posibilitatea, dacă doresc, să treacă la Direcția de Întreținere a Patrimoniului unde mai sunt posturi neocupate, după ce am preluat și cimitirele în administrare de la societatea Bratner. O altă opţiune este şomajul”, a declarat primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

 

banner 1000 x 100 hd