Aproape 8 milioane de lei pentru aducerea la standarde moderne a Şcolii Gimnaziale „Mihai Peia” Reşiţa

Modernizarea unităților de învățământ pe bani europeni continuă în Caraș-Severin. În cursul zilei de ieri, 6 octombrie, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat contractul de finanțare cu Primăria Reșița, ceea ce-nseamnă că Școala Gimnazială „Mihai Peia” din municipiul de pe Bârzava va fi supusă unui amplu proces de reabilitare, asigurarea confortului necesar elevilor contribuind astfel la îmbunătățirea actului educațional.

Cu ajutorul celor 7,86 de milioane de lei, obiectivul situat pe str. Gratz Nr. 10 va fi reabilitat, modernizat și dotat corespunzător cu mobilier și echipamente specifice.

Referitor la intervențiile masive care vor transforma Școala Gimnazială „Mihai Peia” într-o instituție de învățământ la standarde europene, aici se poate vorbi despre:

leader board 728 x 90 px

– izolarea pereților exteriori și a planşeului peste ultimul nivel;

– înlocuirea ferestrelor și uşilor;

– lucrări de consolidare la șarpantă;

– reabilitarea instalațiilor termice, sanitare și electrice, inclusiv branșamentele, refacerea rețelelor, reorganizarea grupurilor sanitare și suplimentarea lor, pentru persoanele cu dizabilități;

– dotarea clădirii cu un lift exterior accesibil persoanelor cu dizabilități, precum și montarea unei rampe de acces;

– finisaje interioare și exterioare;

– instalarea de panouri fotovoltaice etc.

Totodată, vor fi amenajate două terenuri de sport multifuncționale la exterior, va fi asigurat iluminatul incintei și se va realiza o nouă împrejmuire.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 8 milioane de lei, din care 7,86 milioane finanțare nerambursabilă, prin Regio-#POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Durata de implementare a proiectului este de 27 de luni.