Dîncu îi obligă pe mulți pesediști din Caraș-Severin să rămână la ușa Parlamentului!

banner publicitar

Criteriile lui Vasile Dîncu pentru selecția candidaților la alegerile parlamentare simplifică mult calculele în PSD Caraș-Severin privind întocmirea listelor cu candidați la alagerile generale, în ciuda faptului că mult prea mulți pentru atât de puține locuri eligibile și-au manifestat dorința de a se afla pe buletinul de vot.

Pentru social-democrați e greu, chiar imposibil, să repete scorul istoric din urmă cu patru ani, datorită căruia au obținut patru mandate de parlamentar. Un senator și un deputat înseamnă un pronostic mult mai aproape de adevăr, ceea ce ar presupune o competiție internă destul de aprinsă. Numai că, anul acesta, au apărut criteriile lui Dîncu, criterii acceptate de conducerea lărgită a PSD. Astfel, criteriile în funcție de care vor fi selectați candidații formațiunii la alegerile parlamentare îi elimină din start pe destui din cei care au râvnit la un fotoliu de parlamentar.

„Avem criteriile prezentate de dl profesor Dîncu, am luat act de ele: aptitudini de comunicare, relaționare, apariții în presă, integritate, leadership”, a dezvăluit liderul PSD, Marcel Ciolacu. Dacă aceste criterii se aplică și în alegerea candidaților PSD Caraș-Severin, atunci lista se restrânge semnificativ. Și asta pentru că destui din cei care-și doresc să meargă în Parlament și-au ținut ascunse aptitudinile de comunicare, de relaționare, iar în presă au absentat cu desăvârșire.

Social-democrații cărășeni analizează astăzi rezultatele alegerilor locale și, cel mai probabil, vor stabili și strategia, poate chiar candidații, pentru alegerile generale.