Aproape 8.000.000 de lei pentru datorii

În Caraș-Severin au ajuns sume importante de bani pentru stingerea arieratelor pe care le au primăriile. Consiliul Județean a împărțit suma în mod egal tuturor localităților, astfel încât toți edilii să îi folosească mai departe pentru achitarea datoriilor.

Consilierii județeni au fost convocați astăzi în ședință ordinară. Cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi s-au referit la alocarea unor sume importante de bani primăriilor din Caraș-Severin. „2,9 milioane de lei au venit în județ pentru Ordonanța 7, iar peste 4,8 milioane au fost alocate pentru stingerea arieratelor. Ca toată lumea să fie mulțumită, banii au fost împărțiți în procent egal. În cazul Ordonanței 7 s-au alocat 43,4 la sută din banii ceruți, iar în cazul celorlalte arierate, edilii au primit câte 19,6 la sută din suma indicată de ei”, a declarat astăzi președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Tot astăzi, consilierii județeni au rectificat și bugetul propriu al forului legislativ, cu suma de 2,57 de milioane de lei. O parte importantă din aceștia au ajuns în județ pentru reîntregirea bugetului care a suportat finanțarea proiectelor europene. Restul, de 1,7 milioane au ca destinație acoperirea programului guvernamental „Cornul și Laptele”.