Una dintre cele mai interesante clădiri din zona Complexului Studențesc va avea o nouă față. Monument istoric, imobilul care e sediul Facultății de Chimie, Biologie și Geografie din cadrul Universității de Vest va fi refăcut în totalitate. Beneficiile sunt atât pentru studenți, dar și pentru oraș, deoarece edificiul are și valoare istorică și arhitecturală pentru capitala Banatului.
Finanțarea vine în urma unui parteneriat semnat de UVT cu Agenția de Dezvoltare Regională Vest. Valoarea totală a proiectului este de 6.748.978,11 lei, din care 6.342.351,66 finanțarea nerambursabilă, iar 406.626,45 contribuția instituției de învățământ. Reabilitarea clădirii va dura trei ani, iar beneficiarii vor fi cei 750 de studenți ai facultății, dar și cele 56 de cadre didactice. Este al doilea proiect important câștigat de UVT pentru reabilitarea unor clădiri, după investiția care se va face la Facultatea de Arte și cea de Muzică de pe Strada Oituz. Va urma alt contract pentru reabilitarea școlii doctorale de pe Strada Paris.
Imobilul este o clădirea construită în 19o1, de Josef Kremer senior, după proiectul arhitectului Ernest Gotthilf din Viena. Inițial, acolo a funcționat orfelinatul „Gisella” din cartierul Fabric. Ulterior, pe perioada Primului Război Mondial, a devenit spital. De aceea, clădirea este încadrată ca monument istoric.
Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1, Obiectiv Specific 10.3 – Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.