Aproape 600 de amenzi într-o săptămână pentru șoferii vitezomani de pe drumurile cărășene

Polițiștii din Caraș-Severin au scris amenzi pe bandă rulantă pe parcursul săptămânii trecute. Aproape 600 de sancțiuni au fost aplicate pentru șoferii prea grăbiți.

Jumătate dintre accidentele grave produse în Caraș-Severin în primele șase luni ale anului au fost cauzate de șoferii vitezomani sau care nu au adaptat viteza la condițiile de drum. Mulți nu iau în calcul statisticile și apasă în continuare prea tare pedala de accelerație.

În perioada 8-14 august, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au acționat pe drumurile publice din județ pentru prevenirea evenimentelor care s-ar putea produce pe fondul vitezei excesive sau celei neadaptate la condițiile de drum. Acțiunile s-au desfășurat conform Planului de operațiuni al Forțelor Europene ale Polițiilor Rutiere (ROADPOL) și au fost coordonate de către Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

CITEȘTE ȘI: Șoferii care iubesc viteza sunt vinovați pentru jumătate dintre accidentele grave din Caraș-Severin

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii au verificat peste 1.500 de autovehicule, fiind aplicate 577 de sancțiuni pentru încălcarea regimului legal de viteză.

17 conducători auto au fost înregistrați de aparatele de măsurare a vitezei în timp ce au depășit cu mai mult de 50 km/h limita maximă de viteză admisă pe sectorul de drum tranzitat, iar 2 șoferi au fost înregistrați circulând cu autovehiculul cu viteze peste limita admisă, de peste 70 km/h.

Toți cei 19 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă, celor 17 fiindu-le reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, iar celor două care au depășit limita de viteză cu peste 70 km/h le-a fost reținut permisul de conducere pentru 120 de zile, fiindu-le eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. De asemenea, aceștia nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

banner 1000 x 100 hd