Aproape 500 de monede din diferite perioade istorice, furate de la un colecționar din Anina

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Doi hoți din Anina i-au furat unui bărbat sute de monede vechi. Acestea au fost recuperate și vor fi analizate acum de o echipă a Ministerului Culturii pentru a li se stabili valoarea.

Doi bărbați din Anina au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce ar fi sustras, de la un bărbat din localitate, o colecție de monede vechi. Aproape 500 de monede au fost recuperate.

Cercetările din cadrul dosarului penal au fost efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Caraș-Severin, cu sprijinul polițiștilor din orașul Anina, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

Sesizarea privind dispariția colecției a fost făcută luni, 19 octombrie. O persoană, membru corespondent al Societății Române de Numismatică, a anunțat faptul că i-ar fi fost sustrase monedele vechi din locuință.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În cursul zilei de ieri, polițiștii au identificat doi bărbați în vârstă de 29 și 32 de ani din Anina, bănuiți de comiterea furtului și au recuperat 492 de monede, emise în diferite perioade istorice. Față de cele două persoane bănuite a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Monedele urmează să fie expertizate de către specialiști din cadrul Ministerului Culturii, în vederea stabilirii apartenenței la patrimoniul cultural național și a valorii acestora.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/