Aproape 4.000 de viroze în județul Timiș în ultimele două săptămâni. Campania de vaccinare, în desfășurare

Aproape 4.000 de viroze au fost înregistrate în ultimele două săptămâni în județul Timiș. Medicii de familie au raportat și cazuri de pneumonie, iar în ceea ce privește gripa, nu a existat niciun caz. Reprezentanții DSP reamintesc faptul că vaccinarea antigripală rămâne prima modalitate care ajută organismul să reziste infecțiilor și îmbolnăvirilor de sezon.

Peste 100 de oameni, diagnosticați cu viroză, au fost internați în spital în ultimele două săptămâni. La nivelul județului au fost înregistrate și 534 de cazuri de pneumonie, dintre care 95 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unitățile spitalicești. În schimb, nu a fost raportat niciun caz de gripă.

Campania de vaccinare antigripală este în desfășurare. Din cele 21.240 de doze de vaccin antigripal, repartizate pentru județul Timiș, au fost administrate 18.178. În farmacia DSP mai sunt doar 38 de doze.

publicitate ziar expresb 1000x100

Medicii le recomandă persoanelor în vârstă și celor cu afecțiuni cronice să țină constant legătura cu medicii de familie la care sunt arondați. „De asemenea, copiii să fie protejați de a intra în contact cu persoanele răcite sau cu orice alt fel de afecțiuni respiratorii. Se recomandă purtarea de îmbrăcăminte adecvată temperaturii, evitarea expunerii la frig pe perioade îndelungate, este de preferat o alimentație bogată în proteine și legume, fructe și, de asemenea, hidratarea organismului”, au transmis reprezentanții DSP.

Igiena personală trebuie, de asemenea, respectată cu strictețe, mai ales în cazul frecventării unei colectivități.