Spitalul Județean de Urgență „se vindecă”! Anul 2019 aduce servicii noi

explo 1000x200

Cel puțin la nivel declarativ, Spitalul Județean de Urgență din Reșița dă semne de „însănătoșire”. Unele dovezi concrete de „vindecare” ar urma să apară din luna ianuarie, fiind atât de așteptate de pacienții din județ. Managerul Waldemar Murgu dă asigurări că unitatea spitalicească își va diversifica serviciile medicale pe care le pune la dispoziție. 

Tot răul, spre bine. Spre bucuria locuitorilor din Caraș-Severin, cel mai mare spital din județ aduce vești extraordinare, prin vocea managerului Waldemar Murgu. Începând de anul viitor, problemele pacienților ar putea fi rezolvate punctual, mult mai rapid.

„Încercăm să dezvoltăm și să diversificăm serviciile medicale ale spitalului nostru în sensul în care vom deschide foarte curând, probabil cu 1 ianuarie, pentru că sunt formalitățile de acreditările la Casă și de semnat contractul cu Casa, cabinete ambulatorii pentru Oncologie, Dermatovenerologie, ORL și să redeschidem cabinetul de Urologie, ceea ce cred că este un mare pas înainte”, a declarat directorul.

O altă problemă ridicată de-a lungul vremii inclusiv în presă este cea a cabinetelor stomatologice care să asigure permanență și unde să poată fi tratate urgențele. Dar… semne bune anul are, din câte spune managerul Murgu. „Este în curs de rezolvare o problemă care dăinuie de mult: urgențele stomatologice. Am identificat aparatura necesară pe care o avem, am identificat spațiul, iar în acest moment suntem tot așa, pe drumul obținerii autorizațiilor și acreditărilor și a semnării contractelor și așa mai departe, pentru că, după cum bine știți, sunt multe formalități, contracte de încheiat cu Casa și eu zic că toate astea sunt deja într-un stadiu în care putem vorbi în curând despre o finalitate a acestor proiecte”.