Aproape 4.000 de cărășeni s-au autorecenzat în primele 4 zile de la deschiderea platformei naționale

tanar care lucreaza pe laptop
Cuib de vise 1000x100

Circa 4.000 de persoane care au domiciliul pe teritoriul județului Caraș-Severin au răspuns întrebărilor de pe platforma națională dedicată recensământului populației și locuințelor în primele patru zile de la deschidere.

Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Caraş-Severin și făcute publice de Prefectura cărășeană, în primele patru zile de la debutul autorecenzării au fost completate la nivelul judeţului 3.965 de chestionare.

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2021 este primul din România organizat integral în format digital. Prima etapă de colectare a datelor de la populație, autorecenzarea, se desfăşoară în perioada 14 martie – 15 mai 2022. Autorecenzarea se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.) de către orice persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) parcurgând următorii paşi:

– persoana accesează PLATFORMA DE AUTORECENZARE și completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte;
– persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Chestionarul se completează în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului, mai exact ora 00.00 din ziua de 1 decembrie 2021.

Persoanele care necesită îndrumare pentru completarea chestionarului se pot adresa recenzorilor din cadrul punctelor de asistenţă special amenajate de fiecare primărie.

STPT job 1000x200

Persoanele salariate care se autorecenzează au dreptul la o zi liberă plătită, pe care angajatorii sunt obligaţi să le-o acorde în maximum 12 luni de la realizarea cu succes a autorecenzării, până cel târziu în luna mai 2023.

După încheierea autorecenzării, urmează colectarea datelor de către recenzori prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor), etapă care se va derula în perioada 16 mai – 17 iulie 2022.

România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021, vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/