Voucherele pentru vaccinare s-au rătăcit prin Timișoara. Oamenii habar n-au pe unde să le caute

tichete valorice vaccin covid
1000x100 Cuib de vise 1000x100

Persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu schema completă în centrele amenajate în județul Timiș care între timp s-au închis își pot ridica bonurile valorice de la primăriile de pe raza localității respective. În cazul Timișoarei, tichetele au rămas la coordonatorii acestor centre, nefiind însă clar unde îi pot găsi oamenii pe aceștia. 

În Timișoara mai trebuie să își ridice tichetele valorice, potrivit DSP Timiș, aproape 10.000 de persoane. În celelalte localități din județ în care au fost amenajate centre de vaccinare, care între timp s-au închis, primăriile au început să distribuie cele aproximativ 1.400 de bonuri neridicate.

„În urma sistării activității unor centre de vaccinare din Timișoara au rămas nedistribuite un număr de 9.910 carnete conținând fiecare câte 5 tichete de masă, acestea aflându-se în prezent la coordonatorii acestor centre. În teritoriu, unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora au funcționat centre de vaccinare, actualmente cu activitate suspendată definitiv, au început distribuirea celor 1.421 de carnete către beneficiari.”, a declarat Cornelia Bubabu, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

Subprefectul de Timiș Ovidiu Drăgănescu spune că singura primărie din județ care nu a acceptat să distribuie aceste bonuri este Primăria Timișoara.

„(…) Primăria Timișoara este singura care nu a acceptat să distribuie aceste bonuri către cei vaccinați în oraș, în ciuda demersurilor repetate ale Nucleului de vaccinare Timiș. Grav este că aceste bonuri expiră după 6 luni, iar cele din septembrie sunt deja în curs de expirare. Căutăm o soluție de urgență pentru ca și timișorenii să beneficieze de cei 100 lei pe care guvernul i-a acordat celor vaccinați.”, a declarat Ovidiu Drăgănescu.

STPT job 1000x200

La rândul lor, reprezentanții Primăriei Timișoara spun că nu au nicio obligație legală să împartă acele tichete valorice. Una din variantele înaintate este ca DSP să ia tichetele de la coordonatorii centrelor de vaccinare închise și să le predea administrației împreună cu lista persoanelor în drept.

„DSP are atribuții privind distribuirea acelor tichete. Primăria nu are acces nici în Registrul Electronic de Vaccinare ca să vedem care sunt persoanele îndreptățite să primească aceste tichete. Din 8 centre care au fost deschise în Timișoara, 4 au fost închise. Medicii coordonatori din centrele care încă funcționează sunt de acord să le preia ei, dar nici ei nu au acces în acest REV să vadă care sunt persoanele îndreptățite să primească aceste tichete.”, a declarat Bogdan Marta, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timișoara.

În Timișoara mai sunt deschise, la această dată, centrele de vaccinare de la Iulius Town, două drive-thru la Shopping City, respectiv Selgros Nord, Bega Tehnomet și Spitalul Județean.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/