Aproape 34.500 de articole vestimentare, în valoare de 72.600 de euro, oprite la vamă! Transportul unui turc a devenit obiect de anchetă

Un vehicul înmatriculat în Turcia a fost oprit cu ajutorul autorității vamale din Bulgaria! 34.500 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii au fost reținute de inspectorii vamali timișeni.

Afacerea cetățeanului turc și transportul către Slovacia s-au împotmolit din cauza inspectorilor vamali din cadrul DRV Timișoara și a structurilor Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din PCTF Nădlac. Pantofi sport, șepci, tricouri, treninguri, genți, prosoape (34.485 de articole în total) au fost reținute de agenți pentru că nu respectau dreptul la proprietate intelectuală a mărcii. Valoarea totală a bunurilor este de aproximativ 72.600 de euro.

Autoritatea vamală a procedat la reținerea bunurilor purtătoare de marcă, precum și verificarea, la reprezentanții titularului de marcă, a tuturor bunurilor susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală, conform Regulamentului (UE) nr.608/2013 privind asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală de către autoritățile vamale”, a transmis DRV Timișoara.