Carosabil fără piste de biciclete la Timișoara! Nicolae Robu: „Suntem în epoca mașinilor”

Primarul Nicolae Robu nu ia în considerare varianta prin care să micșoreze benzile de circulație pentru a putea fi amenajate piste de biciclete pe carosabil. Edilul spune că nu există spațiu suficient pentru a adopta această variantă, aplicată în alte orașe europene.

Amenajarea pistelor de biciclete pe carosabil nu este posibilă în Timișoara pentru că ar conduce la apariția unor ambuteiaje, ar crește gradul de poluare, iar varianta nu le asigură bicicliștilor siguranță. Nicolae Robu spune că nici spațiul nu este suficient de mare pentru a putea fi ocupat de piste de biciclete.

„Oameni buni. Eu nu sunt dușmanul mașinilor. Eu spun și asum. Suntem în epoca mașinilor. Vom ajunge probabil și în epoca dronelor. Oamenii au nevoie de mobilitate mult mai mare decât au avut altă dată. Și în Danemarca, o țară modernă, fiecare cetățean, familie, are o mașină, două, trei. Noi plecăm de la un oraș gata construit în care folosim ceea ce avem cât mai rațional. Dacă exista spațiu pe lângă benzile auto pe care le-am creat aș fi valorificat acel spațiu. Cu toată dorința de a promova bicicleta trebuie să fiu rațional. Pe o bandă auto circulă între 10.000 și 15.000 de mașini pe zi. Vreau să le creez oamenilor condiții cât mai bune să circule cu mașina. Să nu se mai creeze ambuteiaje, să nu avem poluare”, a spus Robu.

Edilul dă asigurări că pe lângă cei aproximativ 100 de kilometri de piste de biciclete din Timișoara vor mai fi amenajați peste 80, dar pe trotuar, ca și până acum.