Aproape 3000 de locuri noi de muncă! O nouă fabrică va apărea la Timișoara

Zona industrială a Timișoarei va mai câștiga o unitate de producție importantă, de data aceasta, pe Calea Sagului. Mai precis, investitorii italieni vor să ridice, până la finalul anului viitor, o fabrică unde vor fi asamblate biciclete. În viitor, cei implicați speră să se ajungă la 3000 de locuri noi de muncă create!

Construcția fabricii va începe anul viitor, în martie, iar investitorii estimează că totul va fi gata până la final de 2020. În unitatea de producție vor lucra 750 de oameni, iar bicicletele se vor vinde în toată Europa, prin intermediul magazinelor Decathlon. ”Pe fiecare bicicletă va scrie «made in Romania». Dorim să avem un Bicyclette Valley în zona Șagului! Aici doar vor fi asamblate bicicletele, piesele vor veni de la alte fabrici, din Japonia, China, Taiwan și Vietnam. Firmele au venit aici și se gândesc să deschidă un brand lângă fabrică”, spune Vincenzo Moderno, reprezentantul Camerei Italiene de Comerț din România.

Estimările sunt, dacă și firmele ce produc piesele vor deschide reprezentanțe în Timișoara, în jurul fabricii, că se va ajunge la un ansamblu cu 3000 de angajați. Vincenzo Moderno știe că va fi greu cu găsitul de forță de muncă, capitol la care Timișul are deficit, dar a mai explicat că investitorii sunt optimiști. Investiția se va ridica la 30 de milioane de euro.