FOTO Timișoara a dat aripi Acvilelor! Nu au lipsit problemele organizatorice

Naționala României de baschet feminin început la Timișoara campania de calificare la Eurobasket Women 2021, cu un succes la scorul de 70-55 cu Danemarca. Sala nu a fost chiar plină, dar au venit numeroși oameni care au creat o atmosferă caldă pentru Acvile. Din păcate, meciul a început cu un sfert de oră întârziere din cauza unor defecțiuni tehnice.

Tabelele din Sala ”Constantin Jude” au cedat, deoarece rețeaua de curent s-a supraîncărcat. Până la urmă, problema a fost remediată și jocul s-a putut disputa. Federația va lua însă o amendă de 500 de euro pentru inconvenient. În teren, România a început bine și a avut 26-14 după primul sfert. A fost 39-29 la pauza mare, iar danezele nu găsit resurse să revină în a doua parte a meciului. Ashley Walker, jucătoare naturalizată în naționala României, a fost cea mai bună marcatoare a Acvilelor, cu 16 puncte. Pe lângă secundul Miruna Crâsnic au mai jucat două timișorence, Annemarie Godri-Părău, titulară, care a dat 11 puncte, și Adina Stoiedin, care a înscris 4 puncte. Maria Jespersen a dat cele mai multe puncte ale Danemarcei, 18.

Debut pentru noul selecționer, turcul Ayhan Avci

A fost și primul joc oficial pentru nou selecționer al României. ”A fost un meci greu, mai ales că pentru mine a fost primul meci oficial cu fetele. În prima repriză nu am jucat rău, dar în a doua, am făcut multe greșeli. Am avut norocul să începem calificările acasă. Și ele au o echipă bună, interesantă, toate jucătoarele pot înscrie. E o victorie importantă pentru noi. Acum știm la ce trebuie să muncim mai mult la antrenamentele de mâine și poimâine. O victorie rămâne o victorie, mai ales obținută în primul meci. Noi am schimbat echipa, iar relațiile de joc au avut puțin de suferit. Dar va fi mai bine. Cehia e o echipă puternică. Sunt o forță a baschetului feminin. Dar nimic nu e imposibil. Mergem acolo să câștigăm, dar trebuie să ne corectăm greșelile. Acesta trebuie să fie prioritatea”, a declarat Ayhan Avci.

Annemarie Părău s-a simțit foarte bine la Timișoara, cu un public numeros. ”Acasă e extraordinar. Sunt foarte bucuroasă că au venit mulți susținători ai baschetului și au fost alături de noi. Ne-au împins de la spate. Nu a fost un meci ușor, dar am jucat foarte bine, ne-am apărat bine și asta contează: am câștigat. Eu mă mulțumesc și cu +15. Clar să putea mai mult, dar să sperăm că în meciul următor va fi mai bine. Îmi doresc foarte mult să ne calificăm. Cred că toată echipa ne dorim. Mai e nevoie de muncă, sunt foarte multe jucătoare noi, sunt foarte multe jucătoare tinere și începem să ne cunoaștem mai bine. Clar va fi un meci foarte puternic în Cehia. Sper să câștigăm. Astăzi cred că în apărare s-a făcut diferența. Mai avem de muncit clar, și în apărare, și în atac. Pentru mine e important să ne calificăm. Mi-aș dori să ne calificăm de pe locul întâi, dar importantă e calificarea”, a precizat timișoreanca.

România va juca duminică în Cehia, al doilea meci din campania de calificare la Campionatul European.