Aproape 30 de km de drumuri județene, asfaltate peste vară în Timiș. Pe unele tronsoane s-a folosit reciclarea in situ

asfaltare in situ timis

Pe drumurile din Timiș s-au turnat, în această vară, covoare asfaltice pe o lungime de peste 18 kilometri. În cazul a altor 10 kilometri a fost utilizată tehnologia de reciclare in situ. Lucrările de întreținere continuă pe încă 16 km, anunță reprezentanții Consiliului Județean Timiș. 

Consiliul Județean Timiș a alocat 7 milioane de lei pentru covoarele asfaltice noi așternute în această vară pe drumurile din Timiș. Lucrările au fost deja finalizate pe DJ 588, în zona Gătaia, pe o lungime 4 km; pe DJ 594B, de la DN6 la Bulgăruș, cât și în Lenauheim, 4,5 km; pe drumul județean 692, între Sânandrei și Carani, cât și în Variaș, 5 km; pe DJ 684, Românești – Tomești, 4,6 km.

De asemenea, pentru reciclările in situ s-au alocat, în acest an, aproape nouă milioane lei. Tehnologia, folosită în cazul a 10 kilometri de drumuri județene din Timiș, constă în utilizarea materialului rezultat din frezarea straturilor superioare ale structurii rutiere existente, degradate, prin adăugarea de liant specific structurii rutiere. Până acum au fost efectuate lucrări pe DJ 594, Bulgăruș – Lenauheim, 3,7 km (urmează marcajele rutiere); DJ 592B, Nițchidorf – 1 km, Chevereșu Mare – 1 km; DJ 592A, Sacoșu Turcesc – Otvești, 2.8 km; Berini – Tormac, 1.7 km (mai sunt necesare mici lucrări și marcaje rutiere).

„Covoarele asfaltice și reciclările in situ sunt soluții mult mai bune decât plombările, aplicându-le acolo unde problemele cu suprafața de rulare sunt prea mari pentru intervenții punctuale. Programul anual de întreținere este deosebit de important, întrucât ne permite să intervenim rapid, la costuri reduse. Investim în acest an 16 milioane lei în aceste două activități, având semnate patru contracte, cu firme diferite, câte două pentru vestul și estul județului. La rectificarea bugetară, ne dorim mărirea bugetului, întrucât infrastructura este prioritară pentru noi.”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

În perioada următoare vor intra în lucru noi sectoare de drum, pe o lungime de 16 km, fie pe covoare asfaltice noi sau reciclări, după cum urmează: DJ 692A, Sânandrei – DN69, 2.55 km (s-a demarat deja frezarea); Dudeștii Noi – Sânandrei, 1,3 km, plus încă 0,2 km spre Becicherecu Mic; DJ 588,  Șemlacu Mare – CF, 1,5 km; DJ 684, DN 68A (Coșava) – Românești, 5,2 km; DJ 681, Gladna Română – Zolt, 2,1 km;DJ 609B, Balinț – Bodo, 2 km; DJ 592D, Racovița – Hitiaș (DJ 572), 1,5 km.

Pentru lucrările de întreținere la drumurile din județ, în plan se află și o creștere a sumelor alocate, în cadrul unei rectificări bugetare.