Mai sunt școli în Timiș care se încălzesc cu sobă de teracotă. Ce probleme au mai descoperit inspectorii școlari în clase?

calorifer

În județ, debutul anului școlar a venit cu mai multe probleme în unitățile de învățământ. În continuare sunt școli care au probleme la sistemul de încălzire, chiar și în Timișoara, iar în județ sunt unități în care clasele sunt încălzite cu lemne. 

Potrivit datelor inspectorilor, centralizate la începutul noului an școlar, în județul Timiș sunt 31 de unități de învățământ în care sunt probleme cu încălzirea. Dintre acestea, 18 sunt în Timișoara.

„Mai sunt 4 școli în care încălzirea este asigurată cu teracote, alte școli din mediul rural au centrală cu lemne. Teracotele trebuie verificate și curățate. Este vorba despre două unități de învățământ din Izvin și alte două la Jamu Mare. De asemenea, în comuna Giroc, la Chișoda, școala e în reabilitare, deci acolo nu se poate vorbi de încălzire. Necesită reparații la sistemul de încălzire școli, în afară de Timișoara, din Găvojdia, Teremia Mare, Gătaia și o unitate care aparține ca finanțare de Consiliul Județean Timiș – Centrul școlar de educație incluzivă Dumitru Ciumăgeanu.”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general de Timiș.

Raportările au fost transmise la prefectură. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu urmează să aibă o întâlnire cu autoritățile locale din aceste localități, să stabilească soluțiile optime pentru rezolvarea problemelor înainte de venirea iernii.

upt 1000x100