Aproape 2.000 de timișeni din Voiteg, așteptați la urne să își aleagă primarul

Duminică sunt alegeri parțiale în comuna Voiteg, din județul Timiș. Aproape 2.000 de persoane cu drept de vot sunt așteptate la urne să își aleagă primarul pentru următorii patru ani. Cele două secții de votare amenajate pe raza comunei sunt deschise până la ora 21. Mobilizați pentru ziua scrutinului sunt 30 de polițiști și jandarmi.
Sunt patru candidați înscriși în cursa pentru Primăria Voiteg: Claudiu Ciolac (PSD), Mihăiță Boboc (AUR), Niculae Pop (PNL) și Tiberiu Vinițchi (Pro România). Funcția de edil local a rămas vacantă, după ce fostul primar Tudor Marinescu a murit, anul trecut, după o infecție cu noul coronavirus.

Procesul electoral se desfășoară în condiții normale, până la prânz nefiind raportate incidente. Până la ora 12.30 s-au prezentat la urne 22,98 % dintre alegători.

30 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați pentru protecția secțiilor de votare și pentru intervenția la incidente electorale, dacă va fi cazul.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii au asigurat și paza celor două secții de votare. Misiunea lor va continua și duminică, după ora 21, pentru a asigura paza buletinelor de vot, a proceselor-verbale și a celorlalte materiale necesare procesului de vot pe timpul transportului lor către Biroul Electoral Județean.

Pentru asigurarea condițiilor necesare de legalitate și securitate a votului este utilizat Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.