Aproape 160 de elevi au revenit din străinătate și au fost înscriși în școli din Caraș-Severin

școală,străinătate

Plecarea românilor peste hotare în căutarea unui trai mai bun se dovedește a avea și reversul: revenirea unora din diverse motive. Posibil ca ofertele primite de acasă să devină mai atractive, mai există și intenția altora de a investi în România după ani de trudă în străinătate sau, din contră, viața mai puțin stabilă îi determină pe unii dintre conaționalii noștri să se întoarcă acasă. Fenomenul poate fi observat mai ales după numărul de copii înscriși la școală.

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a înregistrat, din septembrie 2020 până acum, 157 de cereri pentru echivalarea studiilor din partea unor elevi care au venit din străinătate și care au dorit să continue studiile în România. Ultimii 25 au sosit în timpul vacanței de vară din acest an, în lunile iulie și august. Majoritatea vin din țări din Europa: Germania, Italia, Spania, Portugalia, Austria, Suedia, Franța, Belgia, Danemarca, Republica Moldova, Cehia, Marea Britanie, dar și din Statele Unite ale Americii.

Părinții sau aparținătorii au depus solicitări pentru eliberarea atestatelor de echivalare și înscrierea în sistemul de învățământ românesc pentru elevi de la clasele întâi și până la a XI-a.

upt 1000x100