Elevii ar putea trece în online într-o localitate din Timiș, după ce rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua în discuție, vineri, modalitatea în care se vor desfășura cursurile în localitatea Bucovăț, după ce rata de infectare a depășit deja 6 la mia de locuitori. În Timiș, rata de infectare este în creștere, fiind marți de 1,71/mia de locuitori. 

În județ, la această dată sunt 6 localități cu rata de infectare peste 3/1.000 locuitori. Este vorba despre Bucovăț (6,42), Giulvăz (5,51), Secaș (5,13), Denta (4,66), Șag (3,80) și Mașloc (3,67). Alte 19 localități au rata peste 2 la mia de locuitori, printre acestea și Timișoara, unde incidența a ajuns, marți, la 2,06.

„Din păcate, avem și o localitate care a trecut de 6 la mie. Este vorba despre localitatea Bucovăț, acolo avem 17 persoane infectate cu SARS-CoV-2 și, în mod normal, la peste 6 la mie se schimbă scenariul de efectuare al cursurilor, se trece în online. Dar toate aceste lucruri se stabilesc în ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Vinerea trecută, Bucovăț nu depășise 6 la mie, acum a depășit, deci vineri vom lua în discuție noul scenariu pentru efectuarea cursurilor la școlile din Bucovăț.”, a declarat subprefectul Ovidiu Drăgănescu, cel care îndeplinește atribuțiile de prefect al județului Timiș.

Potrivit DSP Timiș, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate cu Covid-19 165 de persoane, dintre care 79 în Timișoara. Numărul celor internați în spitale a ajuns la 211, dintre care 27 la ATI.

upt 1000x100