15 perechi de aripi noi pe Aeroportul Caransebeș! Elevi din toată România învață să repare avioane la „Max Ausnit”!

max ausnit 00

Liceul privat de aviație „Max Ausnit” din Caransebeș și-a deschis astăzi porțile pentru o nouă generație de tineri ce vor fi inițiați în tehnică de aviație.

Noul an școlar la cea mai tânără instituție din învățământul cărășean a fost deschis pe Aeroportul Banatul din Caransebeș, locul unde se desfășoară atât orele de curs, cât și cele de practică. Cu acest prilej, directorul liceului, Ionela Olariu, le-a prezentat celor prezenți nu numai perspectivele imediate, ci și planurile de viitor, concluzia fiind că, la „Max Ausnit” limita e cerul. Primăria Caransebeș își dă și ea concursul, astfel că municipalitatea asigură transport gratuit pentru toți elevii care urmează cursurile liceului de aviație. „Acest liceu este într-un real progres și mă bucur că se întâmplă acest lucru în Caransebeș, în cadrul unei ramuri de învățământ privat. Îi felicit pe cei care au avut inițiativă și curaj pentru a lua taurul de coarne și a dezvolta o astfel de instituție aici.”, a declarat primarul Caransebeșului, Felix Borcean, prezent la festivitatea de deschidere.

max ausnit 2

Inspectorul școlar Cecilia Clipa a subliniat la rândul său amploarea pe care a căpătat-o în ultimul timp învățământul privat: „La acest liceu sunt niște elevi norocoși, care au în față niște oportunități ce le asigură un drum bun în viață. Învățământul privat vine cu o diferențiere în manifestarea educațională deoarece vine cu o structură mai autonomă. Mă bucur că și în Caransebeș avem o astfel de școală. Este foarte important deoarece copiii care vin aici au niște oportunități și niște condiții grozave, au în primul rând o calificare care nu mai există la noi în județ. E important de spus că sunt scutiți și de orice taxă de școlarizare.”

max ausnit 3

15 elevi din mai toate zonele țării au început astăzi clasa a IX-a la Liceul Tehnologic Max Ausnit din Caransebeș și în numai trei ani ei vor învăța să repare și să întrețină diferite aparate de zbor.

max ausnit 6

max ausnit 1

upt 1000x100