Aproape 13.000 de pachete alimentare pentru cărășenii cu venituri modeste

pachete alimente

Peste 12.600 de pachete cu produse de primă necesitate au fost livrate în aceste zile primăriilor din Caraș-Severin, pentru persoanele cu venituri mici.

Sute de kilograme de ulei, zahăr, orez, precum și cantități importante de conserve de carne de vită, porc, pateu de ficat și compot de fructe au fost distribuite în județ, în perioada 8-14 decembrie. Alimentele au fost livrate, sub coordonarea Instituției Prefectului Caraș-Severin, către unitățile administrativ-teritoriale. De la primării, pachetele cu produse de primă necesitate vor ajunge în casele cărășenilor cu venituri modeste, pentru care orice ajutor este binevenit în prag de sărbători.

„Numărul de pachete distribuite la nivel de județ este de 12.625. Acestea conțin: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe. Pachetele cu alimente sunt aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, derulat de Guvernul României, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Beneficiarii finali sunt persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, precum și persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață.”, transmite Instituția Prefectului Caraș-Severin.

Primăriile vor distribui pachetele către beneficiari în termen de 45 de zile calendaristice pentru persoanele care se încadrează în categoriile venit minim garantat și alocaţie pentru susținerea familiei și, în continuare, în termen de 15 zile calendaristice, pentru celelalte categorii, conform prevederilor stabilite prin OUG nr.84/2020, se mai precizează în comunicatul remis redacției de Instituția Prefectului Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/