Aproape 1.000 de spectatori au aplaudat la scenă deschisă Filarmonica Banatul și creațiile lui Cătălin Botezatu!

Reșița s-a aliniat marilor orașe europene și s-a transformat în această seară într-o mare scenă, spre deliciul locuitorilor care au putut să admire o demonstrație de eleganță, frumusețe și sensibilitate.

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara a organizat o acțiune specială pentru reșițeni, dar și pentru etnicii sârbi veniți tocmai de peste granițele țării, din Vârșeț, pentru a sărbători alături de cărășeni buna colaborare pe care au avut-o în timp. Practic, organizatorii au vrut să aducă în prim-plan Ziua Cooperării Europene. Sloganul evenimentului din această seară a fost: ,,La granițe, ne dezvoltăm împreună”.

YouTube video

Astfel de acțiuni au loc, de altfel, în toate orașele mari din Europa, iar Reșița este unul dintre punctele de oprire ale organizatorului principal, BRCT, tocmai datorită numeroaselor proiecte transfrontaliere pe care atât Consiliul Județean, cât și Primăria Reșița le au cu vecinii de peste granițele țării.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647738784696″]

Modul sublim în care acordurile filarmonicii s-au îmbinat cu parada de costumelor tradiționale stilizate a atras sute de reșițeni, astfel că până spre finalul spectacolului, aproape 1.000 de spectatori curioși s-au adunat să admire grația cu care manechinele au pășit pe covorul roșu, de pe scena amenajată pe treptele Prefecturii.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647380355109″]

Unele dintre costumele de inspirație tradițională din zona de graniță româno-sârbă au purtat semnătura celebrului Cătălin Botezatu, dar și a unor celebri designeri sârbi: Milanka Berberovici și Ruzița Ristici. Deși Botezatu nu și-a făcut apariția în rândul spectatorilor, aplauzele pentru creațiile sale spectaculoase au demonstrat faptul că publicul îi admiră talentul.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647380411839″]

La finalul acțiunii, elevi de la 3 licee din Reșița, dar și din Vârșeț și-au scris gândurile pe câte o hârtie, iar toate ideile lor frumoase au fost prinse într-o capsulă a timpului, care va fi deschisă în anul 2044.

Evenimentul a fost organizat de BRCT, în colaborare cu Consiliul Județean, Primăria Reșița și Asociația Culturală Reșița Română.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647380508369″]

Ziua Cooperării Europene este o inițiativă de comunicare derulată în țările Uniunii Europene și țările vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritorială, care dorește să promoveze în mod inedit colaborarea dintre comunitățile locale din zonele de graniță.

Comments

  1. RUSINE says:

    Pentru cacatu asta de eveniment ati putut sa veniti dar pentru echipa Metalul Resita nu..RUSINE!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/