Aproape 1.000 de locuri bugetate, la licență și masterat, în cadrul admiterii de toamnă la Universitatea de Vest din Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara a dat astăzi startul admiterii de toamnă. În cadrul celor unsprezece facultăți ale instituției mai sunt disponibile 165 de locuri la buget, la licență, plus aproape 800 la masterat. Înscrierile se realizează până în data de 19 septembrie.

Universitatea de Vest din Timișoara anunță că astăzi s-a deschis sesiunea de toamnă a procesului de admitere. Potrivit reprezentanților instituției, în grila de locuri disponibile se mai regăsesc 165 de locuri finanțate de la bugetul de stat pentru ciclul de studii universitare de licență, precum și aproape 800 de locuri fără taxă la masterat.

După o etapă de admitere de vară reușită pentru cele 11 facultăți ale UVT, deschidem astăzi sesiunea admiterii de toamnă, care înseamnă o șansă suplimentară pentru aspiranții la studiile universitare. Oferim un număr semnificativ de locuri finanțate de la buget pentru programele de studii de masterat, deschise atât celor care vin imediat după absolvirea studiilor de licență, dar și celor care își doresc completarea studiilor de licență realizate cu mai mult timp în urmă, pe care îi încurajăm să descopere programe foarte ofertante, destinate pregătirii pentru meseriile viitorului, cu o valoarea adăugată mare, pe măsura acestui nivel ambițios. De asemenea, oferim un număr semnificativ de locuri finanțate de la bugetul de stat și cu taxă pentru programele de studii universitare de masterat didactic, dedicate formării pentru cariera didactică, în cinci domenii de studii: Biologie, Chimie, Educație fizică și sport, Fizică și Geografie. În seria celor mai noi programe deschise la UVT se află și două programe de studii universitare de masterat, acreditate în vara aceasta, cel de „Antreprenoriat social și dezvoltare comunitară” (domeniul Sociologie), și cel de „Teologie ortodoxă și misiune creștină” (domeniul Teologie)”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, instituția de învățământ superior oferă și în acest an locuri speciale alocate candidaților absolvenți ai liceelor din mediul rural, de etnie romă, dar și pentru cei proveniți din centre de plasament. Totodată, Universitatea de Vest din Timișoara oferă un număr important de burse din venituri proprii, dar și scutiri de taxe de școlarizare sau de cazare pentru toți tineri care doresc să studieze, dar au dificultăți materiale. În plus, instituția a pus la dispoziția candidaților servicii gratuite de consiliere în carieră.

Vă așteptăm online pentru procesul de înscriere (la adresa de înscriere online: admitere.uvt.ro) și vă anunțăm disponibilitatea permanentă a unui centru de înscrieri ce funcționează la sediul central al UVT, deschis pentru preluarea documentelor candidaților în original”, a transmis Universitatea de Vest din Timișoara. Admiterea de toamnă se desfășoară până în data de 19 septembrie.