Aproape 1.000 de familii vor avea facturi reduse la încălzire. Au fost semnate contractele de anvelopare pentru alte 15 blocuri din Timișoara

Facturile a aproape 1.000 de familii din Timișoara vor scădea cu aproximativ 40%, după ce lucrările de anvelopare pentru blocurile în care locuiesc vor fi finalizate. Astăzi, 9 aprilie, autoritățile locale au semnat contractele de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

22 de milioane de lei este valoarea celor patru contracte semnate astăzi de Primăria Timișoara cu ADR Vest pentru anveloparea a 15 blocuri. Este vorba despre imobile de pe străzile C. Brediceanu nr. 13-15, Calea Torontalului nr. 141, Dropiei nr. 7, Dâmbovița nr 22/A, Mureș nr. 129, Martir Dumitru Jugănaru nr. 20, bl. 28, B-dul Take Ionescu nr. 39 și 57, Brândușei nr.12, Deliblata nr. 21, B-dul Cetății nr. 50-52, B-dul General Dragalina nr. 31-37, Teiului nr. 11, Burebista nr. 8-12-14 și Calea Circumvalațiunii nr. 20 bl 79/A.

Directorul ADR Vest, Sorin Maxim, este de părere că lucrările efectuate pe fonduri europene sunt de o mai bună calitate. „Mă bucur că se simt efectele acestor investiții care accelerează un proces care nu cred ca s-ar fi realizat la standarde europene. Este un număr foarte mare de apartamente care vor beneficia de aceste fonduri. Pe lângă beneficiile de reducere a consumului, care sunt evidente, în medie minimum 40% față de valoarea pe care o aveau înainte, aspectul estetic este foarte important. România este datoare să reducă substanțial carbonul, toate proiectele având ca țintă și reducerea poluării”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Potrivit primarului Timișoarei, Nicolae Robu, deocamdată nu se știe când vor începe lucrările efective. Mai sunt și acum blocuri pentru care contractele de finanțare au fost semnate anul trecut, în septembrie, dar nici acum nu au început lucrările. Nicolae Robu spune că din cauza licitațiilor. „În total, sunt 12 contracte semnate, alte 6 sunt în analiză, suntem optimiști că și cele 6 vor ajunge să beneficieze de contracte de finanțare și să intre în implementare. Eficientizarea energetică este foarte importantă, am făcut 50 de blocuri pe 2007-2013, acum avem 74 de blocuri cuprinse în această eficientizare. Urmează licitațiile, e greu de spus când încep lucrările efective, cu cât durează mai mult licitația, cu atât avem dificultăți mai mari pentru implementarea efectivă, cu lucrările propriu-zise”.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/