Campanie de curățenie de primăvară în Timișoara, înainte de Paște

Timișorenii vor putea să se scape de gunoaiele și vechiturile din case, mai ales de cele voluminoase. Primăria Timișoara anunță că înainte de sărbătorile pascale va avea loc o nouă campanie de curățenie.

Campania de curățenie de primăvară începe la mijlocul acestei luni, pe o perioadă de maximum o săptămână, a anunțat astăzi primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Săptămâna aceasta se va anunța perioada exactă. După campanie, cei care sunt prinși că mai depozitează gunoaiele pe stradă, vor fi amendați drastic.

„Trebuie să îl ridicăm, asta este. (…) A rămas fiecare să își analizeze resursele (societățile Primăriei). Curățenia se va face în primul rând prin mobilizarea societăților Primăriei în interesul orașului. O să participe și Brantner și sper să participe și Retim. Ei trebuie să transporte ce scot oamenii în stradă”, a declarat primarul Nicolae Robu.

În alte țări civilizate nu se organizează astfel de campanii, oamenii care au gunoi apelează la firma specializată și contracost aceasta vine și îl ridică.
„Noi trebuie să fim realiști. Avem de ales între a ne uita la grămezile de deșeuri, canapele, frigidere, mașini de spălat aruncate în stradă și a face un lucru care nu e cel mai de dorit și anume campanii de ridicare a lor. Trebuie să ducem muncă de educație civică, dar în paralel trebuie să facem și asta, să le ridicăm. Degeaba spunem noi că e interzis, că nu îi putem prinde pe toți cei ce duc gunoiul în stradă”, a adăugat Nicolae Robu.