Aproape 1.000 ucemerişti, în șomaj tehnic

De astăzi și până în luna octombrie, cei mai mulți dintre muncitorii UCMR vor sta acasă. Motivul este lipsa de comenzi. Chiar și așa, oamenii vor fi plătiți, însă cu procent din salariu.

Pe masa Guvernului Ponta se află un memorandum care privește transformarea datoriilor pe care le are societatea către stat în acțiuni. Practic, aprobarea documentului ar însemna renaționalizarea uzinei și pierderea pachetului majoritar de acțiuni pe care în momentul de față îl deține firma elvețiană INET. Convertirea ar fi benefică atât pentru economia orașului, cât și pentru cei puțin peste 1.500 de angajați care mai sunt la UCMR, care timp de două luni vor primi doar 75 la sută din salariu.

„Este o decizie generată de faptul că uzina nu are comenzi. Măsura este necesară pentru reducerea cheltuielilor cu personalul și pentru a încerca să extindem cât mai mult perioada de supraviețuire, până la încheierea unor noi contracte”, a declarat Cosmin Ursoniu, directorul UCMR, pentru Express de Banat.

Ultimele comenzi pe care uzina le-a avut au fost de la Hidroelectrica, ceea ce va păstra la lucru doar o mică parte din personal.

În prezent, Uzina Constructoare de Mașini Reșița are 1590 de angajați, iar în cazul în care nu vor exista comenzi, oamenii ar putea sta chiar mai mult acasă.

Comments

 1. Nelu Popescu says:

  Victorie! Multi am fost, putin am ramas. Daca nu a primit Ursoiu comenzi pentru noi putem noi sa-i dam vro citeva. Mars! Lasane! Plimba ursu! Parca mai ieri ne abureai ca ne dai de lucru, sa stam linistiti. Si stam care in somaj, care in somaj tehnic. Cind ne intoarcem in octombrie mai avem unde? Sau a ajuns tot la fier vechi?

 2. Mircica says:

  Stai linistit ca in octombrie o sa se
  faca Ziua Recoltei in fata la Cilnicel. O sa ai de lucru la vopsit zidul si de
  schimbat geamurile daca o fi vriunul spart. Daca n-are Ursoiu sa-ti dea paine si
  o abureala noua o sa ti dea Stepanescu circ si fum de mici sa ti se aplece. Nu
  de mult citeam ca va platesc salariile turcii si indienii. S-a gatat banii de
  la ei? Unde-s contractele cu care se lauda Ursoiu ca face-drege, ca aduce zeci
  de milioane de euroi? Poate ne spune domnisoara Oana ca e informata de la
  sursa.

 3. Ana Maria says:

  Scria domnisoara Oana in 18 iunie: BREAKING NEWS! „ȘI HIDROELECTRICA, ȘI UCMR IES DIN INSOLVENȚĂ!”Vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde, a făcut public faptul că, în cel mult o săptămână, datoriile Uzinei Constructoare de Mașini din Reșița se vor transforma în acțiuni ale statului român.

  De atunci a trecut ceva si nu s-a intamplat nimic. Hartia aia, daca a existat, a ajuns ori la cos, ori nu se vede de praful de pe biroul ministrului. Noi sa fim sanatosi, e bine si in somaj tehnic. Unii mai avem o gradina, altii avem de mers la tara, decat sa stam la munca si sa n-avem ce munci, mai bine-acasa in 75%. Ca pana atunci se da conducerea de trei ori peste cap ca in poveste si ne face rost de contracte si comenzi. Si ce-o sa mai muncim la iarna! Si ce-o sa mai impacheteze marmotele…

 4. nashpa says:

  Fotografia e de cind? De azi dimineata cind s-a oprit cei trimisi in somaj tehnic in Centru? Distractie mare! S-a dansat si pinguinu? Sau s-a dansat Ursu? Il cam doare-n pix pe Ursoni de toata treaba. “N-avem comenzi si ata ete. Am fi vrut sa avem. Dar daca n-avem, n-avem si gata. Nici pareri de rau navem, ca ni s-a terminat si alea. Mai mereti drak acasa ce-mi cere-ti mie de lucru. Vara e de frecat menta ca e fresh nu de transpirat la munca“ a declarat pentru expressdebanat unu din echipa de menegeri indispensabili. Pina la urma, nu e mult pina-n octombrie. Daca n-au gasit comenzi pina acum, nu cred ca o sa gaseasca ceva peste vara. Pentru ce atit deranj si atit suparare?

 5. George says:

  Nu lucru si nu am lucrat niciodata la UCMR dar sincer imi pare rau de toti oameni de acolo care au si ei famili sau cei care sunt mai tineri si incearca si ei sa traiasca. Parerea mea este ca singurul vinovat de tot ce sa intampla la UCMR este doar jigodia si hotul ala de Chebutiu , care a bagat uzina in pamant dupa ce a furat tot ce se putea , a furat si debarcaderu unde oameni se odhineau in concedi pe acolo la un pretz rezonabil . Ala ar trebui prins pe strada sau mers peste el si linsat . Auzeam de la prieteni care au lucrat pe acolo ca au muncit ca sclavi si apoi se intorcea piesa inapoi sau se arunca ca era rebut . Pai de ce era rebut ? cine era vinovat pentru rebut ? la asta erau devin ingieri care au ajus pe acolo pe pile si pe bani dar uni dintre ingineri aia nu stiau nici o masuratoare cu subleru sa faca . Muncitori astia care faceau munca grea … ar trebui sa ia pe astia toti la rand si impreuna cu Mafiotul chel si cu mustata mafiotu Chaplin sai alinieza si sa-i puna sa-si vanda averiile facut munca si sudoarea lor . UCMR-isti nu va lasati calcati in picioare