Aplicație turistică pentru vizitarea Banatului Montan [FOTO/VIDEO]

În cadrul proiectului „Provocare și oportunitatea dezvoltării turismului în teritoriul nostru comun”, Fundaţia Activity pentru resurse umane şi dezvoltare durabilă Reşiţa, în calitate de partener lider, a prezentat sâmbătă, 30 iunie 2018, în sala Multimedia a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, aplicația IT cu informații despre obiectivele turistice din regiunea noastră.

Aplicația este realizată de către Georgian Popovici și va putea fi descărcată atât din Google Play, cât și din Apple Store, acesta explicând că, cel mai probabil în luna iulie, fundația va anunța posibilitatea descărcării aplicației, precum și linkurile de unde poate fi descărcată. Aplicația cuprinde peste 100 de monumente istorice și naturale, are posibilitatea de locație și hartă GPS și propune mai multe trasee turistice, atât rutiere, feroviare, cât și la pas.

„Parteneri în acest proiect sunt Primăria Veliko Gradişte din Republica Serbia şi Primăria Moldova Nouă. Proiectul este finanţat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia și are o valoare totală de 231.640,50 euro și o durată de 14 luni, din 5 mai 2017, până la 4 iulie 2018. Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți standardele de calitate a vieții în regiunea proiectului prin promovarea turismului tematic, de a susține și extinde rețeaua cooperării durabile între operatorii de turism din zona transfrontalieră în vederea stimulării dezvoltării turismului”, a explicat Nadia Potoceanu, președintele Fundației Activity.

YouTube video

De asemenea, proiectul are si obiective specifice: sprijin pentru dezvoltarea ofertelor turistice transfrontaliere și creării unui brand comun; instruire pentru creșterea standardelor de calitate ale serviciilor oferite de companii.

Dacă la aplicația turistică încă se mai lucrează, în cadrul proiectului au fost realizate deja 7 trasee turistice, marcate și dotate cu mobilier specific în regiunile noastre; un film despre turismul medical și religios şi CD-uri bilingve (româno-engleze) care descriu obiectivele turistice românești și sârbe și legenda lor. Proiectul a mai urmărit crearea unui brand, organizarea unei „Zile a Dunării” și „Zilei Turismului ” în Moldova Nouă, Veliko Gradiște și Reșița, pentru promovarea teritoriului comun ca destinație turistică atractivă, dar și 3 activități de formare: în domeniul turismului, gastronomie și dansuri populare.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157698094671824″]

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/