Mălin Bot: „În orice democraţie, când oamenii văd că sunt conduşi de nişte ticăloşi, îi dau jos!“

Jurnalistul Mălin Bot, care a debutat în presă la Reşiţa, la Terra Sat TV şi ziarul Timpul, a făcut o paralelă, pentru cititorii Express de Banat, între mitingurile #Rezist şi cele organizate de PSD.

Invitat zilele trecute în redacţia Express de Banat, Mălin Bot a ţinut, înainte de toate, să lămurească o problemă devenită laitmotiv pe reţelele de socializare: cine îi plăteşte pe participanţii la mitingurile #Rezist, dacă nu Soros?

„Este o întrebare venită obsesiv din zona susţinătorilor PSD: Cine vă plăteşte? Ei nu pot concepe că cineva face acţiuni din principiu, din faptul că se identifică cu nişte idei. La ei, dacă-i plăteşte cineva, se duc la miting, dacă nu-i plăteşte nimeni, ei stau acasă. Şi-atunci, când îi văd pe alţi oameni în stradă, mintea lor le spune că cineva trebuie să-i plătească pe acei oameni, că noi aşa mergem! Aici este diferenţa fundamentală“, a explicat Mălin Bot.

Tot o diferenţă fundamentală între cele două tipuri de mitinguri, a adăugat jurnalistul devenit adversar declarat al penalilor din politică, este şi „modul cum arăta Piaţa Victoriei după mitingul PSD-ului şi cum arată în fiecare seară, chiar şi atunci când au fost 300.000 de oameni în Piaţa Victoriei după Ordonanţa 13 – n-a fost pe jos o hârtie, o sticlă de apă. Oamenii pe care i-a adus PSD-ul au lăsat tone de gunoi, tone! Angajaţii de la Salubritate îşi făceau cruce, vorbeau între ei: ziceau că n-au mai văzut în viaţa lor atâta gunoi aruncat pe străzi“.

Întrebat ce ar trebui făcut în continuare pentru ca legislaţia penală din România să nu mai fie la mâna unor condamnaţi sau urmăriţi penal, interesaţi să modifice legi în propriul interes, Mălin Bot a subliniat că sunt absolut necesari trei paşi.

„Un prim aspect, trebuie să facem ceea ce face orice democraţie din lumea asta, în momentul în care oamenii văd că sunt conduşi de nişte ticăloşi: îi dau jos! Nu inventăm nimic nou, politicienii sunt daţi jos când fac porcării. Dragnea face o porcărie uriaşă şi trebuie dat jos. Oamenii ar trebui să se mobilizeze, să vină în stradă şi să nu mai plece din stradă până nu se întâmplă trei lucruri: Dragnea să plece din Parlament, Comisia Iordache să fie desfiinţată, deci să plece Iordache, şi legile pe care ei le-au făcut pentru a legaliza corupţia şi a distruge independenţa justiţiei să se oprească şi să fie aruncate la gunoi. Astea trei lucruri ar trebui cerute de oameni în stradă, în număr cât mai mare. În toate oraşele din România şi în Bucureşti. Dacă acest lucru nu se întâmplă, Dragnea ne-a spus-o foarte clar că va merge mai departe cu planul lui. Planul de a distruge independenţa justiţiei. Şi el asta face, la asta lucrează ei, de un an şi şase luni de zile“, afirmă cu convingere jurnalistul bănăţean.

Un alt doilea aspect vizează campania „Fără penali în funcţii publice“. Cât mai mulţi oameni ar trebui să se implice în strângerea de semnături pentru această petiţie, dar Bot subliniază că „e foarte important nu numai să semneze, ci şi să printeze tabelul şi să convingă 2, 3, 5, 10 oameni, dacă se poate, să semneze şi ei. Pentru că mai e puţin timp şi trebuie să strângem 500.000 de semnături ca să introducem treaba asta în Constituţie şi să stăm liniştiţi“.

Şi al treilea lucru, considerat de Mălin Bot ca fiind cel mai important aspect, este să vină lumea la vot! „Nu se poate să laşi electoratul PSD şi ALDE să decidă soarta tuturor, nu se poate aşa ceva! Oamenii ar trebui să se mobilizeze să voteze“, spune Mălin Bot, cu referire nu doar la viitoarele alegeri parlamentare, ci şi la alegerile locale de la mijlocul anului 2020. Dar, până atunci, să nu uităm nici de alegerile prezidenţiale din 2019.

Interviul integral cu Mălin Bot, realizat în redacţia Express de Banat:

Interviu Express – jurnalistul Mălin Bot

Curajosul jurnalist Mălin Bot, după întâlnirea cu reșițenii, povestește despre experiența din Piața Victoriei.

Gepostet von Express de Banat am Dienstag, 26. Juni 2018