Reșițeanca Alina Vuc – numărul 1 mondial!

Cea mai bună luptătoare din România a urcat pe primul loc în clasamentul mondial al categoriei 50 kg, anunță forul internațional.

Alina Vuc, 24 de ani, a avut o evoluție fantastică la China Open, competiție la care a cucerit medalia de aur, după cinci meciuri spectaculoase, pe care le-a câștigat fără probleme. Sportiva descoperită și formată la Clubul Sportiv Municipal Reșița de antrenorul emerit Constantin Nicolae mai are în palmares în acest an și medalia de argint la Campionatul European desfășurat la Kaspiisk, în Rusia.

Este un motiv de mândrie pentru sportul românesc să avem o reprezentantă pe primul loc într-un clasament mondial. Pentru mine, ca fost antrenor al acestei minunate sportive, căreia îi urmăresc în continuare activitatea și o susțin, e o satisfacție deosebită. Alina Vuc e o sportivă talentată, serioasă, muncitoare și va avea sorți de izbândă pe viitor. Cu siguranță îi va cânta imnul”, a spus antrenorul Constantin Nicolae.

leader board 728 x 90 px

Alina Vuc este prima în ierarhia categoriei 50 kg, cu 51 de puncte, urmată de marea sa rivală, azera Mariya Stadnik, cu 43 de puncte, și de chinezoaica Chun Lei, cu 29 de puncte.

PASIUNE-DORINȚĂ-SACRIFICIU-SERIOZITATE-VICTORIE. Acestea sunt doar câteva cuvinte frumoase din mulțimea de propoziții care o caracterizează pe ALINA VUC. Am cunoscut-o când era un pui de om, nici acum nu pot să spun că e prea uriașă la propriu, dar cu siguranță la figurat este, iar în anii ce vor urma va deveni o sportivă greu de egalat, iar performanța din China unde a câștigat medalia de aur la unul dintre, sau poate cel mai puternic turneu din lume, îmi întărește convingerea că este într-adevăr pe drumul care trebuie. Știu că mai sunt multe de pus la punct, știu că întotdeauna sunt lucruri noi de învățat dar mă bucur că tu progresezi din zi în zi și ești un exemplu viu pentru colegele tale și mai ales pentru tânăra generație, ești un exemplu de modestie, dăruire și performanță, și mai știu că în curând îți vei îndeplini și visul tău măreț, mai ai doar foarte puțin de corectat pentru asta. Așa să ne ajute bunul Dumnezeu!”, afirma Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte, după succesul Alinei Vuc la China Open.

Iubitorii luptelor o pot vedea pe Alina Vuc la mijlocul acestei luni, chiar în orașul natal al sportivei, Reșița, cu ocazia Campionatului Național de lupte libere, feminine și greco-romane pentru seniori, competiție care va fi găzduită din nou de municipiul de pe Bârzava.