Medicul Virgil Musta de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara trage un semnal de alarmă şi face apel către toţi colegii care sunt implicaţi într-un fel sau altul, fie direct, fie ca suport de orice fel în exercitarea actului medical. Acesta îi indeamnă să nu renunțe.
Tot mai multe persoane implicate în actul medical iau decizia de a-şi da demisia şi de a renunţa, speriate de reprcusiunile pe care acest virus le-ar putea avea asupra lor şi a familiilor. De asemenea, condițiile vitrege din unele spitale, care nu le asigură echipamente necesare pentru a rămâne în prima linie de luptă împoriva coronavirusului, reprezintă motive pentru care angajaţii din sănătate aleg să nu-şi mai practice meseria.
Medicul Virgil Musta le spune colegilor că boala o pot lua oriunde, nu doar în spitale şi arată că 80% din cazuri se vindecă rapid, dacă nu există şi alte afecţiuni ale persoanelor care o contactează. Acesta îşi îndeamnă colegii să nu intre în panică, să fie raţionali şi să nu ia decizii pripite.
„Știu că și noi suntem oameni, avem și noi familii, iar mijloacele și modul în care lucrăm în aceste zile sunt departe de ceea ce ne-am dori. Dar acum este nevoie mai mult ca niciodată de noi! Nu avem o profesie oarecare, știam de la început că implică multe responsabilități și riscuri, dar ne-am ales-o la bine și la greu!
Trebuie să acționăm inteligent și într-adevăr să protejăm colegii care intră în grupele de risc, dar ceilalți mai devreme sau mai târziu probabil tot vor face boala, și mulți dintre ei vor trece prin boală fără să știe (la fel ca restul populației, de altfel). Până la urmă, boala o putem lua și noi din oraș, nu doar din spital. În plus, din tot ce știm până acum, peste 80% din cazuri se vindecă rapid.
În profesia noastră suntem obișnuiți cu diverse boli, multe care pot avea consecințe mult mai grave. Nu intrați în panică, nu luați decizii pripite acum când oamenii au nevoie de noi toți!”, arată medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.
În spitale – risc mai mic de a contacta virusul decât în exterior
Medicul afirmă că în spitale, dacă se respectă măsurile de protecție, riscurile sunt mai mici decât în exterior de a contacta virusul decât şi îi îndeamnă pe colegi să solicite echipamente de protecție, să-şi ceară drepturile, dar să nu renunţe în a-şi practica meseria.
„Solicitați-vă drepturile, solicitați ajutor, dar rămâneți uniți, rămâneți pe baricade, vom depăși împreună această perioadă. Sunt onorat că fac parte din această breaslă, am văzut și văd zilnic colegi care în aceste momente, în condiții foarte grele de lucru, își fac datoria și dau încredere și celor din jurul lor să meargă mai departe, să nu renunțe. Dumnezeu să ne dea înțelepciunea de a face ce trebuie și ce este mai bine pentru toţi.”, afirmă medicul Virgil Musta.
CFR Călători a planificat un program special pentru trenurile Unirii. Și din Timișoara vor exista două variante pentru ajunge în orașul din Ardeal unde s-a înfăptuit Unirea. Trenul denumit...
Drumurile spre Semenic și Muntele Mic, închise circulației rutiere
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281