Proiectele pentru Timișoara nu se opresc din cauza crizei! „Tot ce putem face facem în continuare!”

Cele două centre multifuncționale din Ronaț și Freidorf rămân o prioritate! Nicolae Robu promite că va susține derularea proiectelor atât în timpul crizei, cât și după. Anunțate de anul trecut, proiectele pe fonduri europene au ca scop sprijinirea copiilor în risc de a fi separați de familie.

Clădirea nouă de pe Calea Bogdăneștilor va fi un centru multifuncțional cu o suprafață utilă de 752 de metri pătrați, amenajată cu un spațiu verde de 650 de metri pătrați. În interior vor fi, de asemenea, o zonă verde, un spațiu de joacă și zonă sportivă cu un total de 700 de metri pătrați. La finalul lucrărilor, va fi o nouă clădire cu două niveluri supraterane, de care vor beneficia 508 persoane din zonă, dintre care 101 figurează drept beneficiari direcți. Valoarea totală a contractului de finanțare pentru cartierul timișorean Ronaț se ridică la 5,7 milioane de lei. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2022.

Strada Polonă este prevăzută în proiect și va avea un centru multifuncțional asemănător. Cu o suprafață utilă de 447 de metri pătrați, spațiu verde 354 de metri pătrați, zonă de joacă și sportivă de 316 metri pătrați, proiectul promite 575 de beneficiari. Suma alocată este de 4,4 milioane de lei. „Toate proiectele pe care noi le-am depus sunt importante și le susținem în continuare după ce trece această bătălie, dar și pe parcursul bătăliei. Tot ce putem face facem în continuare!”, a declarat Nicolae Robu.

celtic transilvania 1000x100px

Proiectele cu finanțare europeană au fost semnate în noiembrie 2019. Scopul social este ca centrul să sprijine copiii aflați în risc de separare de familie, să ofere consiliere părinților și servicii de asistență comunitară.