Social-democrații cer liberalilor să numească alt prefect! „Poartă o pălărie prea mare”

PSD Timiș sancționează modul în care Liliana Oneț se ocupă de criză COVID-19. Lipsa de fermitate în luarea deciziilor, reacția întârziată și prioritizarea deficitară sunt principalele reproșuri ale social-democraților. Mai mult, pesediștii numesc alegerea lui Oneț în funcția de prefect o glumă proastă.

Social-democrații din Timiș nu sunt mulțumiți de prefectul județului. Pesediștii spun că Liliana Oneț este depășită de situație și modul în care a gestionat pandemia COVID-19 nu a generat încredere în deciziile asumate de Prefectură. „Constatăm cu îngrijorare și cu consternare că județul Timiș este condus de un prefect depășit total de situație. În această perioadă, în care viața și sănătatea oamenilor este în pericol din cauza pandemiei, în care spitalele sunt într-o criză gravă de materiale și personal, în care deciziile ar trebui luate cu fermitate și cu prioritate, Liliana Oneț, prefectul județului Timiș, este total debusolată, incapabilă să ia decizii, să conducă și să gestioneze situația”, transmite PSD.

Atacurile nu se opresc aici și PSD cere liberalilor să o schimbe pe Oneț din funcție. Social-democrații spun că măsurile luate de PNL trebuie să fie dublate de acțiuni concrete pe teren. Alegerea Lilianei Oneț în funcția de prefect este considerată o glumă proastă de membrii PSD, despre care spun că ocupă decorativ funcția și nu a demonstrat seriozitate în gestionarea crizei. „Prefectul de Timiș – o glumă proastă la adresa timișenilor. […]Considerăm că prefectul de Timiș în funcție este o glumă proastă la adresa locuitorilor acestui județ și cerem cu fermitate liderilor politici ai PNL să o demită urgent și să găsească o persoană competentă și capabilă să gestioneze toată situația generată de pandemia de coronavirus. Considerăm că sănătatea și viața timișenilor sunt prioritare, dincolo de politică și de interese de partid. Aceste vremuri complicate pe care le traversăm cer măsuri ferme, cer atitudine și reacție rapidă. Le solicităm imperativ liderilor PNL să trateze cu discernământ și cu maximă seriozitate starea de necesitate și să ia toate măsurile ca situația să nu degenereze din cauza incompetenței unor oameni puși decorativ și vremelnic în funcții care se dovedesc o pălărie prea mare pentru capul lor”, a încheiat PSD Timiș.

Declarațiile vin în contextul în care prefectul a sfătuit managerul Spitalului Clinic Municipal Timișoara să închidă Maternitatea Odobescu fără să consulte sau să informeze DSP Timiș.

CITEȘTE ȘI: Noaptea minții! Maternitatea Odobescu a intrat în carantină ilegal! DSP Timiș clarifică epopeea după mai bine de 24 de ore!

Pro România propune consultări pentru a depăși criza! „Cred că este nevoie de eforturi conjugate”