Apele termale de la Deta atrag cărăşenii la tratament

Ştrandul termal administrat de Primăria oraşului timişean Deta este o atracţie pentru turiştii ocazionali care aleg să facă tratament aici. Zeci de cărăşeni intră zilnic în incinta bazei de agrement şi tratament. De când a fost preluat de administraţia locală, în 2012, ştrandul a fost renovat, incinta bazei a fost modernizată, există spaţii de masaj, locuri de joacă pentru cei mici, o piscină puţin adâncă şi cu apă rece pentru copii, zone de grătar şi umbrele mari, unde cei care fug de soare se pot ascunde. Şi conexiunea wi-fi este prezentă pentru cei care nu se pot despărţi de tabletă sau utilizează telefonul deştept pentru a fi în legătură cu lumea largă.

În bazinul de 10/10m, în care apa termală cu temperatură de circa 35 de grade Celsius doar seara, este spaţiu şi de înot. În restul zilei, zeci de oameni profită de tratament. Apa de la Deta este recomandată pentru reumatism, degenerative cronice (artroze ale coloanei vertebrale, şold, genunchi, mână, picior) afecţiuni reumatismale abarticulare, tendinite, tenosinovite, bursite, afecţiuni postraumatice ale aparatului locomotor, afecţiuni neurologice cronice periferice, circulaţia sanguină deficitară. Există şi contraindicaţii pentru cei care suferă de hipertensiune arterială sau afecţiuni dermatologice. Cei care doresc să facă băi termale trebuie şi la Deta, dar în orice ştrand de acest fel să consulte în prealabil un medic.

Investiţia Primăriei Deta nu se opreşte aici. În imediata apropiere a celor două bazine existente se află în contrucţie un al treilea bazin. Acesta se estimează că va fi gata în vara acestui an, cel mai probabil în august. Dimensiunile bazinului sunt: 25 m lungime, 13 laţime, iar adâncimea variază între 1,30 m şi 2,00m.

Cei care doresc să-şi împărtăşească impresiile după o baie la Deta, pot intra pe pagina de facebook ,,Ştrand Termal Deta”. Moda fotografiilor şi a amintirilor comentate frumos nu dăunează sănătăţii!

1000x100 casa brutarului
expresb 1000x100

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157645550347749″]

Foto copertă: Facebook – Ştrand Termal Deta

Foto galerie: expressdebanat.ro