Caraș-Severinul, printre cele mai bogate județe din țară. Doar lipsa de promovare ne ține în loc!

Despre legendele ascunse în spatele atracțiilor turistice din Caraș-Severin s-au scris multe. De asemenea, topurile naționale au clasat de multe ori fie cascadele cărășene, fie monumentele istorice pe locuri fruntașe. Tot pe primele locuri se clasează și cheile naturale de care Caraș-Severiul abundă.

Pe locul doi după județul Alba, Caraș-Severinul are în dotare șapte chei naturale unde stâncile au croit de-a lungul timpului adevărate canale prin care apa să șerpuiască. Mai mult decât atât, sălbăticia cheilor cărășene le face puncte principale de atracție mai ales pentru turiștii străini care caută cu disperare locuri în care natura s-a conservat în forma ei cea mai pură.

Primele pe lista celor mai căutate chei naturale din Caraș-Severin sunt Cheile Nerei. Acolo unde păstrăvul poate fi admirat în mediul său natural, iar cascadele sunt la mare căutare. Tot în apropierea cheilor de pe malurile Nerei se află și Cascada Bigăr, al cărei renume a ajuns prin toată lumea. Aceasta a fost practic cea mai importantă promovare de care zona Cheilor Nerei s-a bucurat vreodată.

chei chei

Foarte puțini știu însă de atracțiile o idee mai mici, dar la fel de sălbatice și de spectaculoase, așa cum sunt și Cheile Carașului, Cheile Minișului, Cheile Bigărului, Rudăriei și Cheile Gârliștei.

Cu toate că deține de cele mai multe ori supremația în ceea ce privește bogățiile naturale, lipsa de interes și de organizare face ca acestea să nu fie valorificate aproape deloc.

expresb 1000x100

Un lucru bun, ar putea spune cei care luptă pentru conservarea naturii. Asta pentru că, spre deosebire de alte județe, în Caraș-Severin turismul este mort, lucru care păstrează natura neatinsă. Cu toate acestea, o strategie bine pusă la punct care să promoveze și să aplice un turism de calitate ar putea rezolva multe dintre probleme economice ale județului.

chei chei

Până atunci însă, cheile cărășene se bucură de poteci neatinse de picioarele multora, cu toate că marcajele și indicatoarele sunt bine puse la punct și își așteaptă vizitatorii.

chei

Foto: Dumitru Doru

1000 x 200 gif